7 mei 2020, door Maartje

How about Mom? Voila, hier is de eerste eerlijke moeder-app

7 mei 2020, door Maartje

How about Mom? Voila, hier is de eerste eerlijke moeder-app

Moesten andere vrouwen ook wennen aan moeder-zijn? Hoe lang duurt bloedverlies na de bevalling? Hebben andere mama’s ook zo vaak een schuldgevoel? Hoort urineverlies erbij als je een kind hebt gekregen? Is de sexdrive van andere nieuwe moeders ook compleet verloren? En wie moet ik bellen als ik last heb van nare herinneringen aan mijn bevalling? Zoveel vragen, zo weinig antwoorden. Moeder worden komt niet met een handleiding, wel met een app, genaamd How about mom. Kijk, en dáár heeft een mens nou wat aan.

Hoe gaat het met jou dan eigenlijk?

Hoe gaat het met jou dan eigenlijk?

Zwangerschapsapps die je vertellen hoe je kindje zich in de buik ontwikkeld (van lijnzaadje naar courgette en meloen) zijn er genoeg. Net als fijne apps om voedingsmomenten vast te leggen of sprongetjes bij te houden. Maar de aandacht voor jou als nieuwe moeder en alle dingen die jij doormaakt in de kraamperiode en het eerste jaar als moeder ontbreekt. Bij How about mom staat de (aanstaande) moeder centraal.
‘Is dit normaal?’
Twee zussen ontwikkelden samen met een team van zorgprofessionals, onder andere een gynaecoloog, verloskundige, psycholoog, seksuoloog en bekkenbodemfysiotherapeut, een app die jou als nieuwe moeder door je eerste jaar heen leidt. Je vindt in de app een postpartum symptomenchecker, waarmee je direct antwoord op de vraag ‘Is dit normaal?’ krijgt en leest wanneer je aan de bel moet trekken.
(beeld via @mothermusemag)
Op een heldere, eerlijke en herkenbare manier komen alle onderwerpen waar je als moeder mee te maken krijgt voorbij – van kraamtranen tot momguilt en van de eerste keer seks na de bevalling tot weer terug gaan naar werk. Je krijgt dagelijks een fijne tip of inspirerende quote van een andere moeder (sla je favorieten op of deel ze met een momfriend). In de Class vind je een groeiend aanbod van gratis en betaalde audio & video-cursussen. Je kunt er nu al terecht voor een paar fijne geleide meditaties en een audio-cursus door seksuologe Astrid Kremers over opwinding & orgasmes. Stay tuned, want er worden snel nieuwe cursussen toegevoegd, onder andere over houden van je (nieuwe) lichaam, sporten na de bevalling en borstvoeding.
Support voor alle moms
How about mom wil alle moeders de beste support bieden tijdens hun eerste jaar moederschap, daarom zijn de belangrijkste onderdelen van de app gratis (en dat blijven ze ook!) en is ‘ie zowel beschikbaar voor iOs als Android.