25 september 2018, door Maartje

Huiswerk leuk maken doe je zo: House of Paper huiswerkplanner

25 september 2018, door Maartje

Huiswerk leuk maken doe je zo: House of Paper huiswerkplanner

House of Paper bedacht daarom deze wel erg leuke huiswerkplanner. Een planner die van september tot maart per maand en per week ruimte geeft om de vakken, het huiswerk en de planning hiervoor in te vullen. In een lekker eigenwijze, niet te nette vormgeving - met vooral veel ruimte om zelf te scribbelen - is de huiswerkplanner gemaakt. Een leuke tool om je tiener de kunst van het time-managen op jonge leeftijd te leren. Zodat er genoeg tijd over blijft om te gamen of te FaceTimen met je vriendinnen.

House of Paper huiswerkplanner

House of Paper huiswerkplanner

Mama Sandra de Cocq wist dat haar dochter goed kon leren maar het plannen van al dat huiswerk ging niet zo makkelijk. Met Sandra’s ervaring als producer – die altijd tientallen ballen tegelijk de lucht in moeten houden – werkte ze met haar dochter aan een methode om haar huiswerk, projecten en repetities beter te kunnen voorbereiden. Zodat niet alles op het laatste moment komt en ten koste gaat van de cijfers en de pais en vree in huis. Die planning werd zo’n succes dat ouders van klasgenootjes en uiteindelijk de schoolleiding er ook om vroegen. En House of Paper was geboren.

De huiswerkplanner is een schrift op A4-formaat met tips, voorbeelden, planningsschema’s per maand en week, boekenlijstjes en ruimte voor notities. Bevriende designers – de creatieve breinen designer Edith Beurskens en creatief Andrea van Well – gaven het boekwerk een knap gezicht. Zodat je tiener zich niet hoeft te schamen voor een burgerlijke planner in zijn of haar boekentas. De House of Paper huiswerkplanner mag gezien worden. Of eigenlijk willen we zelf ook wel zo’n planner voor onze projecten, afspraken en huishoudmanagement. De planner loopt dus – zeiden we al – van september tot en met februari. Daarna wordt het meestal toch een rotzooitje en is het tijd voor een frisse nieuwe planner voor de tweede helft van het schooljaar. De huiswerkplanner koop je hier. En die €12,50 is het meer dan waard. Vanaf nu heb je een chille puber in huis. Nou ja, wat huiswerk betreft dan.