5 juni 2020, door Maartje

Verstopte Brabantse Parel: Huize Druivelaar in Breda

5 juni 2020, door Maartje

Verstopte Brabantse Parel: Huize Druivelaar in Breda

On-Nederlands, of dan toch zeker on-Brabants, dat vinden we Huize Druivelaar in Princenhage, vroeger een dorp maar tegenwoordig net als de wijk ’t Ginneken onderdeel van de stad Breda. Een ruim honderd jaar oude druivenkas van 36 meter lang vormt de opgang naar het gastenverblijf, dat grenst aan een even oude boerderij. Na een fikse verbouwing van het woonhuis startte de vorige bewoners er in 2016 Huize Druivelaar, een B&B die je door een rits huizen vanaf de weg niet kunt zien. Begin 2018 stopten ze daarmee en begin 2020 haalden de nieuwe eigenaren de bezem door Huize Druivelaar heen, deden wat aanpassingen, gaven de B&B nóg een upgrade en toen was het zover: Huize Druivelaar is back in business. Hallo Huize Druivelaar, plaatje tussen Mark en Aa.

Huize Druivelaar Breda

Huize Druivelaar Breda

Tussen die huizen vind je een klein pad, groen van de planten. Dat is de entree en meteen daar begint de rust: vogels, de geur van groen en verder helemaal niks. Ja, een beeldschone B&B dus, ingericht met een mix van Scandinavisch en vintage design tegen de historische achtergrond van de druivenkas. De entree van het gastenverblijf is privé en er hoort zelfs een maar liefst 2600 m2 grote stadstuin bij. Let wel: stadstuin. Midden in de stad dus en in no time ben je bij het leukste en meest pittoreske stukje van Breda: het Ginneken.

Dat is meteen dezelfde buurt als waar eigenaresse Chantal geboren en getogen is. Vanwege haar werk in de hospitality branche reisde ze de hele wereld over om, uiteindelijk, weer terug te keren naar het honk om te doen wat ze het liefst doet: gasten ontvangen, hen in de watten leggen, het leven tot een klein feestje maken. Dat doet ze niet alleen hoor. Welnee! Manlief Rutger, zoontje Dirk van bijna 3 en hond Buddha wonen ook in Huize Druivelaar.

koken is zeg maar echt mijn ding...

koken is zeg maar echt mijn ding...

Nogal niet onbelangrijk is de enorme liefde van eigenaresse Chantal voor koken. We hebben het hier over een B&B en waar veel uitbaters die tweede B voor het gemak maar even vergeten, ligt de focus van Chantal juist op het ontbijt. Haar moeder komt van Suriname en van haar, en van haar een Javaanse oma, kreeg Chantal zowel een fikse dosis ‘reisbloed’ mee als de liefde voor koken. Alles wordt in Huize Druivelaar altijd vers gemaakt, alle ingrediënten komen van boeren en tuinders uit de streek (Chantal klopt eigenhandig haar laarzen af na het wekelijkse rondje) en wie het geluk heeft aan te mogen schuiven bij een van haar befaamde ontbijtjes, zal dat niet snel meer vergeten. Mocht je voldaan zijn na de smooties, açai bowl, vers brood, eggs benedict en wat niet meer, schuif dan stiekem toch een paar van de verrukkelijke verse patisserie items onder je servet en in je tas; you will thank me later. Naast de hotelschool volgde Chantal namelijk verschillende kookopleidingen, waaronder de opleiding patisserie. We gokken dat het een cum laude was…

De gastenkamers (er zijn er twee nu, maar er zijn plannen voor meer) zijn met heel veel liefde ingericht en – uiteraard – is iedere kamer voorzien van alle gemakken zoals een luxe badkamer met douche, een royale slaapkamer met televisie, internet, koffie en thee en privé terras in de originele druivenkas – de droom.

Dat vinden niet alleen wij: Huize Druivelaar is niet voor niets een geliefde locatie voor een uitgebreide trouwshoot: hallo stadstuin van 2600m2 waar je kunt plukken van frambozen, Japanse wijnbessen, bramen, kruisbessen en appels. Het licht door het dak van takken is – zo is het gewoon – fenomenaal. O, en zelfs voor een mini-bruiloft kun je er terecht (en voor het feest weet eigenaresse Chantal nog wel een adresje of twee). Dat wil je: remember de opmerking dat Chantal & co er hun werk van hebben gemaakt om hun gasten in de watten te leggen? Moet je eens nagaan hoe dat zal zijn als je zelf ook op wolken loopt. Juist.

 

Check Huize Druivelaar voor reserveringen