Zuid-Afrika, Kaapstad16 mei 1924, door Teun Tielen

Zwijmelen in Zuidelijk Afrika: op huwelijksreis met South African Travellers

Zuid-Afrika, Kaapstad, 16 mei 1924, door Teun Tielen

Zwijmelen in Zuidelijk Afrika: op huwelijksreis met South African Travellers

Eerder schreven we al over South African Travellers, een Nederlandstalig reisbureau dat reizen naar Zuidelijk Afrika organiseert. Ze bieden een hele hoop reizen aan, die we het liefst allemaal zouden boeken. Maar als we slechts een categorie moeten kiezen, dan zijn het hun tot in de puntjes verzorgde en goed georganiseerde huwelijksreizen. Eerlijk gezegd zijn deze reizen momenteel voor ons de grootste reden om te trouwen. En over die reizen vertellen we je graag meer. Zwijmelen in Zuidelijk Afrika it is.

 

Op huwelijksreis in Zuid-Afrika

Op huwelijksreis in Zuid-Afrika

Nog even over South African Travellers. South African Travellers (SATravellers) is een Nederlandstalig reisagentschap voor Zuidelijk Afrika, gevestigd in Kaapstad. Ze zijn gespecialiseerd in het organiseren van authentieke en uitzonderlijke reizen naar Zuid-Afrika, Namibië, Mozambique en Botswana. Bij het plannen van een bruiloft komt een hele hoop kijken, dus het regelen van je honeymoon uitbesteden is helemaal geen gek idee. Het regelen van je grote dag is niet de enige reden waarom je goed doet aan het uitbesteden van een reis naar Zuidelijk Afrika, maar ook omdat deze lui kennis van de regio’s hebben en een neusje voor de crème de la crème van bestemmingen, accommodaties, activiteiten en reisroutes.

Bovendien verloopt het boeken van accommodaties off the beaten track niet altijd soepel via online boekingssystemen, maar SATravellers heeft de juiste connecties met de lokale bevolking. Daarnaast nemen ze de nodige veiligheidsmaatregelen door ervaren gidsen en betrouwbare voertuigen te regelen. Verder beschikken ze over lokale connecties voor unieke ontmoetingen met inheemse stammen, exclusieve safaritochten en culturele uitwisselingen. Kijk, redenen genoeg dus.

 

Mozambique

Van Zuid-Afrika naar Mozambique

Van Zuid-Afrika naar Mozambique

South African Travellers (SATravellers) biedt verschillende routes aan in Zuidelijk Afrika voor een onvergetelijke huwelijksreis. Één daarvan is van Zuid-Afrika naar Mozambique.

Een no brainer dat je reis begint in Kaapstad, want een bezoek aan Capetown is altijd cool, helemaal wanneer je net getrouwd bent. Of je nu de Tafelberg wilt beklimmen, wijn wilt drinken, of wilt ontspannen op de stranden van Clifton en Llandudno, het kan allemaal. We doen een romantische suggestie, want oe la la. Wie zei dat Parijs romantisch is, heeft nog nooit rondgezworven door de wijngaarden rondom Kaapstad of het heuvelachtige groene landschap van de Groot Drakenstein-vallei. En zei er iemand wijn? Yes, je kunt enkele jaargangen proeven.

Vervolgens steek je over en overnacht je in een luxe lodge in het Kruger National Park om de volgende dag vroeg op safari te gaan.

Daarna gaat de roadtrip verder over de Panoramaroute door de provincie Mpumalanga. Hoe deze route eruitziet, houden we als verrassing. Maar een kleine hint: wauw.

Je sluit je reis idyllisch af in de Bazaruto-archipel in Mozambique, een paradijs met stranden perfect voor watersport, zwemmen en duiken.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Botswana

Botswana

Een andere betoverende bestemming voor een romantische vakantie is Botswana. Hier kom je veel minder Nederlanders tegen dan in Kaapstad, maar des te meer ongerepte natuur. Botswana is een unieke parel, onvergelijkbaar met enig ander land, dankzij de overvloed aan groene gebieden. Je reist van lodge naar lodge en van safari naar safari, met intieme diners voor twee als tussenstops.

Je avontuur begint in het Chobe National Park, waar je tijdens een boottocht over de rivier olifanten ziet baden bij zonsondergang. Vervolgens bezoek je het Makgadikgadi National Park met zijn indrukwekkende zoutpannen. Hier rijd je in een 4×4 en bewonder je leeuwen, buffels, olifanten, nijlpaarden en zebra’s. Terwijl jij onderweg bent naar je nieuwe comfortabele lodge, banen zij hun weg naar het Nxai Pan National Park.

En natuurlijk mag de magische Okavango Delta niet ontbreken. Hier glijd je in een kano door het riet van de weelderige vlaktes. Verwonder je over de kleurrijke vogels, de zwemmende nijlpaarden en, op het land, de majestueuze leeuwen en sierlijke antilopen. Elke dag in Botswana voelt als een romantisch avontuur in een ongeëvenaard paradijs.

 

Zoals South African Travellers zelf zo mooi zegt: “Afrika is een mozaïek van romantische bestemmingen. Laat ons uw huwelijksreis op maat organiseren.” Wij weten in ieder geval wel wat we zouden doen.

South Africa Travellers