Nederland, Amsterdam22 november 2022, door Romy Weevers

Ikaria Park: een stukje Griekenland in het Bilderdijkpark

Nederland, Amsterdam, 22 november 2022, door Romy Weevers

Ikaria Park: een stukje Griekenland in het Bilderdijkpark

We zijn een beetje op Ikaria... De schattige blauwe kiosk 'Ikaria Food' op het Kwakersplein in Amsterdam Oud-West is al jaren een goede plek voor koffie (en Grieks lekkers). Je snapt dat we een dansje (of twee) deden toen onder onze aandacht kwam dat er een (gezins)uitbreiding plaatsvond: Ikaria Park, een heus restaurant waar je aanschuift voor Greek shared dining. Je eet hier authentiek Griekse gerechten in een nieuw en hip jasje. En dat hippe jasje smaakt belachelijk goed. Ikaria Park is gelegen in het Bilderdijkpark, zo'n 300 meter verwijderd van de kiosk. Een ietwat verstopte plek waar je de eerstvolgende date-night (of met je beste vriend, of je ouders) naar toe wil. Je wilt eigenlijk iedere week even buurten bij deze Griekse vrienden. Kalí órexi!

Eten

Eten

Begin je trip naar Griekenland met een glas Griekse wijn. Geen kennis van Griekse wijn? Don’t worry. Door de lieve (lees: knettergoede) Griekse bediening word je aan de hand meegenomen en kies je samen het perfecte glas (of fles) wijn voor jou. Bij de wijn eet je zuurdesembrood met een boter van citrus, noten en oregano (niet zomaar boter dus, we hebben spijt dat we er geen kilo van mee naar huis namen). Het brood met boter werd geserveerd met twee ‘jars‘. De jars zijn heerlijke Griekse dips van bijvoorbeeld aubergine of tzatziki. Kies de Spicy Tiropita (een dip van kaas) en Whipped Tarama (een dip gemaakt van vis). Bij de jars wil je huisgemaakte pita bestellen. De sterren van het menu zijn de Smashing Plates. Tip van Flip: bestel de ‘Imam’. Aubergine heeft nog nooit zo goed gesmaakt. Ook voor de octopus en greek salad komen we graag terug (zó vers!). Greek shared dining bij Ikaria Park dus, wij zijn fan.

Ikaria Park

Ikaria Park

Deze parel is dus ietwat verstopt en misschien juist daarom extra speciaal. Het Bilderdijkpark is een plek waar men niet snel komt en al snel langsfietst zonder omkijken. Totdat je er bent geweest, that is. We kunnen voor nu alleen maar dromen van lekker weer, want het terras van Ikaria is zomaar de nieuwe lievelingsplek voor de zwoele zomeravonden. Ikaria Park heeft ‘s zomers namelijk een heel fijn en groot terras. Voor die tijd zit je ook wel heel romantisch en mooi in het knusse restaurant. Omringd door grote ramen en in een warm en clean interieur, met veel hout en marmeren tafeltjes.

Ikaria Park is open van donderdag tot en met zaterdag vanaf 10.00 tot 23.00 en op zondag van 10.00-20.00.

Ikaria Park