Griekenland, Zakynthos19 april 2022, door Anne Abendroth

Het leukste van Zakynthos (met kids)

Griekenland, Zakynthos, 19 april 2022, door Anne Abendroth

Het leukste van Zakynthos (met kids)

Favoriete vakantiebestemming? Griekenland staat sowieso in de lijst, en ja, helemaal sinds we met de koters op vakantie gaan: zonzeker, de Grieken zijn dol op kids én je loopt niet leeg op allerhande hippe strandtenten: de authentieke zaakjes waar je voor een paar euro een vers visje scoort, zijn het leukst.

Er zijn nogal wat mooie plekjes op Griekenland, maar één eiland is hier nog niet zoveel besproken... Zakynthos, je bent heus niet vergeten! Want Zakynthos is misschien wel het beste Griekse eiland voor een vakantie aan zee met jongeren en peuters. Vandaar het leukste van Zakynthos (met kids).

 

(o, en we vullen hier heel snel onze Zakynthos tips aan, so stay tuned!)

 

Meer Griekenland? Dat vind je hier.

Het groenste eiland van Griekenland

Het groenste eiland van Griekenland

Een paar jaar geleden was Zakynthos je typische lads on tour vakantie. Inmiddels is dat niet meer het geval, nu is het gewoon groen en blauwe zee tot het oog reikt. Het eiland is zelfs bestempeld als het groenste eiland van Griekenland. Een groot deel van de zuidkust is een natuurreservaat waar bedreigde schildpadden worden beschermd. Verder vind je hier een scala aan blauwe en groene baaien. Wat dacht je van het kleine Xigia met heuse onderwaterbronnen of  Porto Limnionas met ligbedden tussen de rotsen en parasols tussen de palmbomen? Klinkt goed, toch?. En wie Zakynthos zegt, denkt natuurlijk ook gelijk aan het bekende Shipwreck beach – waar een scheepswrak bij de krijtrotsen ligt.

een smaakvol verblijf? Paliokaliva!

een smaakvol verblijf? Paliokaliva!

Mocht je nu, net als wij (en net als half Nederland geloven we), altijd op zoek zijn naar een fijn én fraai verblijf waar je niet 5 jaar voor moet sparen maar wat wel precies die luxe heeft die je wil (want hallo, je hebt vakantie). En waar het bovendien kidsproof en kidsvriendelijk is maar waar ze wars zijn van hysterische plastic meuk? Juist. Zo’n plek is Paliokaliva. Niet verder vertellen. Hier geen ordinaire all-in toeristische rommel maar een classy plek met goed eten en waar je meteen thuis voelt. Ah, je bent al weg. Snappen we. Zien we je daar: Paliokaliva

We want more

We want more

Oké, het is dus geen geheim dat de natuur van het eiland picture perfect is. Maar het eiland kent nog meer moois. Het bergachtige binnenland bestaat uit veel dreamy dorpjes die boven de dennenbossen uitsteken. Voor de actieveling is het bal, want je kunt heerlijk door het binnenland wandelen van dorp tot dorpjof een fijne fietstocht maken. En de kids zullen je dankbaar zijn na een bezoek aan Askos Skone Park: een natuurreservaat waar je herten, chinchilla’s en tientallen andere dieren kunt zien die hier wonen.

Ken je dat Venetiaanse kasteel boven de haven? Nee? Nou, dan bij deze. Na het kasteel ontdekt te hebben, kun je heerlijk neerploffen met de kids bij de pizzeria op het gezellige San Marcoplein in Alesta – volle buiken, blije kinders.

 

Mango Beach Bar

Mango Beach Bar

Zakynthos heeft ook een breed scala aan mooie stranden. En als je dan toch naar Zakynthos gaat, moet je even een bezoek brengen aan Mango Beach. Bij het Tsivili Beach Hotel vind je namelijke een awesome beach bar. Een fijne plek om te luieren op ligbedden en te genieten van het lekkere weer en de oh zo blauwe zee. En als je trek hebt, loop je zo de beach bar in voor een hap.

Mango beach bar

Porto Zante + Zante Maris Suites

Porto Zante + Zante Maris Suites

Als je toe bent aan een beetje luxe tijdens je vakantie, dan is Porto Zante the place to be. Boven een mooie baai vind je acht villa’s met vijfsterren-faciliteiten. En de koters zijn van harte welkom! Zo is er een speeltuin, minigolf en meer leuks. De gezellige Peligoni Club is leuk voor peuters en tieners – en ook voor de ouders, want die hebben dan even een paar uurtjes me-time-.

Toch geen zin in al die rondrennende en gillende koters? Dan ben je bij Zante Maris Suites aan het juiste adres. Dit hotel is evenals het nieuwe Olea All Suite Hotel net naast de deur, beide gericht op volwassenen en met een hippie-vibe. Kinderen vanaf 12 jaar zijn hier welkom.

Porto Zante & Zante Maris Suites

 

Hotel Contessina

Hotel Contessina

Nog zo eentje die in de categorie één en al luxe valt. Wat dacht je van een zoetwater zwembad, een apart kinderbad, Pool-Snackbar terwijl je je in een groene oase waant waar je op je wenken wordt bediend. Een perfecte plek om tot rust te komen met de familie of met de partner/vriend(in). All good in the hood.

Hotel Contessina