Nederland, Haarlem25 oktober 2023, door Nina van Hilst

De mooiste interieurwinkels van Haarlem

Nederland, Haarlem, 25 oktober 2023, door Nina van Hilst

De mooiste interieurwinkels van Haarlem

De ene na de andere leuke interieurwinkel in Haarlem opent zijn deuren. En daar hoor je ons niet over klagen. Van mooie, stijlvolle banken tot heerlijk eclectische accessoires voor in huis. Met al die leuke winkels werd het tijd voor een lijstje. Waar moet je zijn voor de mooiste interieurwinkels van Haarlem?

 

Is je geld nog niet op? Kijk ook eens bij deze fijne kleding- en kinderwinkels.

 

 

 

 

StudioIF

StudioIF

Met een vrij onopvallende gevel – wat ook komt doordat de levendige kinderwinkel van Meneer Paprika aan de overkant zit – huist StudioIF in een van de gezelligste straatjes van Haarlem. Met in de winkel banken en meubels van o.a. L’Authentique en Serax tot kleine woonaccessoires, de mooiste interieurboeken en zelfs compleet interieuradvies. StudioIF is echt het bezoeken waard. Ze werken veel met natuurtinten en hun items spreken door de bijzondere ontwerpen. Minimalistisch maar toch uitgesproken.

StudioIF – Koningstraat 18

Rugs & Ramblers

Rugs & Ramblers

En door naar Rugs & Ramblers, nog zo’n unieke Haarlemse (online) store. Het begon met vintage Marokkaanse vloerkleden en groeide door tot alles waar je huis blij van wordt. Lampen (George Store), keramiek, gevlochten manden en soms een mini collectie toffe kledingstukken. Ze hebben ook het eigen merk Culte met Stucco, Matt of Lime muurverf in mooie aardse tinten als Rosebud, Sage en Finca.

Rugs & Ramblers – de winkel is veranderd in een showroom die op afspraak te bezoeken is

Madame Garage

Madame Garage

Een originele lampenkap is soms nét wat je interieur nodig heeft. Om die oude lampenvoet die je van je oma kreeg op te pimpen of gewoon omdat je kleur in je interieur mist. De dames van Madame Garage hebben een heus lampenatelier waar je unieke kappen en voeten kunt vinden. Je hebt vast weleens van ze gehoord – of de kleurrijke kappen komen je bekend voor – ook wanneer je niet in Haarlem woont. Madame Garage heeft een atelier en showroom aan het Spaarne.

Madame Garage – Donkere Spaarne 26zw

The James

The James

Meer interior candy. Eind 2022 opende Hanna en Vera een winkel met interieur items, The James. Hier verkopen ze grote en kleine home goods in natuurtinten, zwart en wit. Van chunky kandelaars tot mooie glazen en wollen vloerkleden. Of oversized houten serveerplanken. En ja, ze zaten in de Kleine Houtstraat maar groeiden al snel uit hun voegen en verhuisden een half jaar later naar de gezellige Schagchelstraat (bij ID Store en Cé in de straat).

The James- Schagchelstraat 39

Just Another Shop

Just Another Shop

Dit is geen gewone interieurwinkel. Just Another Shop is een winkeltje en showroom in een waanzinnig woonhuis. Het statige woonhuis aan de rand van het centrum – met parkeerplek voor de deur – heeft een voorkamer die als shop is ingericht met stylingitems in natuurtinten, zwart en wit. Daarachter liggen de hoge keuken, woonkamers en trappenhuis waar je de stucco verftinten van We Are Wow Makers kunt zien en meubels o.a. van Serax.

Just Another Shop – Wilhelminastraat 51

Circle of Home

Circle of Home

Een winkel vol interieuritems uit de natuur. Van kristallen tot fossielen, wollen kleden en houten accessoires. Echte eye-catchers. Het thema van de winkel is Feng Shui. Eigenaresse Therese geeft advies hoe je woningen in balans en met meer rust krijgt. Mooie vazen, vilten lampen en papieren opbergdozen maken het plaatje af. Verwacht geen felle kleuren maar wel uitgesproken natuurtinten die je huis enorm kunnen ophalen.

Circle of Home – Gedempte Oude Gracht 111

De Mooiste Muren

De Mooiste Muren

Doen Haarlemmers dan helemaal niet aan kleur? Zeker wel! En dat komt dan van De Mooiste Muren die in luxe behang, verf en stoffen doen. Hier adviseren ze je over welke kleuren Farrow & Ball en Little Green je bij elkaar kunt matchen. Welk behang van Pierre Frey, Arte, Asteré en Morris & co je woning bijzonder zullen maken. In de webshop vind je alle merken, prints en kleuren. Maar er gaat natuurlijk niets boven bladeren in de winkel door de kleurstalen en behangboeken.

De Mooiste Muren – Zijlstraat 83