6 juni 2023, door Nina van Hilst

De mooiste interieurwinkels van Haarlem

6 juni 2023, door Nina van Hilst

De mooiste interieurwinkels van Haarlem

De ene na de andere leuke interieurwinkel in Haarlem opent zijn deuren. En daar hoor je ons niet over klagen. Van mooie, stijlvolle banken tot heerlijk eclectische accessoires voor in huis. Met al die leuke winkels werd het tijd voor een lijstje. Waar moet je zijn voor de mooiste interieurwinkels van Haarlem?

 

Is je geld nog niet op? Kijk ook eens bij deze fijne kleding- en kinderwinkels.

 

 

 

 

StudioIF

StudioIF

Met een vrij onopvallende gevel – wat ook komt doordat de levendige kinderwinkel van Meneer Paprika aan de overkant zit – huist StudioIF in een van de gezelligste straatjes van Haarlem. Met in de winkel banken en meubels van o.a. L’Authentique en Serax tot kleine woonaccessoires, de mooiste interieurboeken en zelfs compleet interieuradvies. StudioIF is echt het bezoeken waard. Ze werken veel met natuurtinten en hun items spreken door de bijzondere ontwerpen. Minimalistisch maar toch uitgesproken.

StudioIF – Koningstraat 18

Rugs & Ramblers

Rugs & Ramblers

En door naar Rugs & Ramblers, nog zo’n unieke Haarlemse store. Het begon met vintage Marokkaanse vloerkleden en groeide door tot alles waar je huis blij van wordt. Lampen (George Store), keramiek, gevlochten manden en soms een mini collectie toffe kledingstukken. Ze hebben ook het eigen merk Culte met Stucco, Matt of Lime muurverf in mooie aardse tinten als Rosebud, Sage en Finca. Ze zitten in een prachtige en altijd gezellige winkel en zijn zeker een bezoekje waard, al is het maar voor een gezellig bakje koffie.

Rugs & Ramblers – Bakenesserstraat 12zw

Madame Garage

Madame Garage

Een originele lampenkap is soms nét wat je interieur nodig heeft. Om die oude lampenvoet die je van je oma kreeg op te pimpen of gewoon omdat je kleur in je interieur mist. De dames van Madame Garage hebben een heus lampenatelier waar je unieke kappen en voeten kunt vinden. Je hebt vast weleens van ze gehoord – of de kleurrijke kappen komen je bekend voor – ook wanneer je niet in Haarlem woont. Madame Garage heeft een atelier en showroom aan het Spaarne.

Madame Garage – Donkere Spaarne 26zw

The James

The James

Meer interior candy. Eind 2022 opende Hanna en Vera een winkel met interieur items, The James. Hier verkopen ze grote en kleine home goods in natuurtinten, zwart en wit. Van chunky kandelaars tot mooie glazen en wollen vloerkleden. Of oversized houten serveerplanken. En ja, ze zaten in de Kleine Houtstraat maar groeiden al snel uit hun voegen en verhuisden een half jaar later naar de gezellige Schagchelstraat (bij ID Store en Cé in de straat).

The James- Schagchelstraat 39

Er volgen snel meer interior shops in Haarlem…