Nederland, Haarlem31 januari 2023, door Nina van Hilst

Fijne werkplekken in Haarlem

Nederland, Haarlem, 31 januari 2023, door Nina van Hilst

Fijne werkplekken in Haarlem

Ook in Haarlem wemelt het van de freelancers en mobiele werkers. En hoewel thuiswerken meestal prima gaat, snak je soms toch naar meer reuring, juist meer rust of gewoon een goede koffie bij je deadline. Gelukkig zijn er ook meer dan genoeg fijne werkplekken in Haarlem. Van flexwerkplek tot koffiezaakje, bij deze zaakjes zit je prima met je laptop.

 

Moet je in Amsterdam zijn voor werk en wil je daarna nog even doorwerken? Bij deze werkplekken in Amsterdam is het ook fijn typen

Oceans + Mama Gaia

Oceans + Mama Gaia

De mooiste en meest professionele flexibele werkplek is Oceans. In de kelder van het monumentale gebouw is een event space, op de begane grond het plant-based restaurant Mama Gaia en op de verdiepingen erboven staan de ultra fijne bureaus. Je kunt hier alleen of met je team een werkplek huren en zo met tal van inspirerende (veel duurzame) ondernemers om je heen je beste opdrachten voor elkaar boksen. Bij Oceans werken ze met een vast maandbedrag (inclusief onbeperkte koffie en thee) en wil je incidenteel een keer komen werken, dan kan dat ook overdag bij Mama Gaia.

Gonnetstraat 26, Haarlem

Westhoff

Westhoff

Bij Westhoff huur je een werkplek per uur of voor een hele dag. Voor €5 per uur of €25 voor een dag zit je lekker in workmode en krijg je daar onbeperkt koffie en thee bij. In de weekenden zijn laptops niet toegestaan in het cafégedeelte, maar wel in de vergaderruimte. Grote plus van deze werkplek is dat het direct naast het treinstation ligt, waardoor co-worken met een collega van buiten Haarlem ook heel goed werkt. Bij Westhoff verkopen ze tevens heerlijke broodjes en ander lekkers.

Kruisweg 22, Haarlem

Jules

Jules

Een van Haarlems knapste koffiebarretjes is Jules. Niet voor de hele dag, maar voor een uurtje (of twee) tussendoor is het zeker een fijne werkplek. Onder het genot van een heerlijke koffie of matcha latte werk je even aan je laptop of heb je een meeting met een collega of klant. In de vroege ochtend (vooral op vrijdag en zaterdag) is het vaak druk, maar net iets later is het de beste tijd om even te werken. Bij mooi weer zitten de meeste koffieleuters buiten in de zon en is het binnen prettig werken bij Jules.

Turfmarkt 2, Haarlem

Maeva

Maeva

Koffiebar Maeva is nog maar net – eind 2022 – geopend en tussen de koffiedrinkers door een gezellige werkplek. Doordeweeks is het nog vrij rustig en je kunt – ondersteund door een goede koffie – lekker doorknallen met werk. Maeva heeft een warm interieur met stenen muur en donkere meubels. En naast de koffie, o.a. van Fried Hats en Stooker, hebben ze zuurdesem broden van MicroBakery en treats met Tahitiaanse vibes.

Maeva
Raamvest 5, Haarlem

Native

Native

Het is altijd een beetje een dilemma voor koffiezaakjes: sta je laptops wel of niet toe? Bij Native hebben ze een goede oplossing bedacht. Aan de grote tafel mag je met je laptop werken en de kleine tafels en zitjes zijn voor de koffieleuters. Bij Native is de sfeer warm en welkom. Naast heerlijke koffie hebben ze ook een kleine menukaart en – ook glutenvrije en suikervrije – taartjes en snacks.

Native
Breestraat 23, Haarlem
Open dinsdag t/m zaterdag

Pip Deli

Pip Deli

Wil je even een paar uurtjes werken in een mooie, grote zaak met een lekkere verwen-ontbijt of -lunch? Ga dan naar Pip Deli. Van woensdag t/m zaterdag serveren ze bij Pip rijkelijk belegde broodjes, bowls en soepen. Van (vegan) granola bowl tot smashed avocado toast, eggs florentine en poke bowls. Alles even verwennerig en lekker. Oja, werken kan er dus ook en ze hebben zowel binnen als buiten en boven tafeltjes klaar staan.

Pip Deli
Lorentzplein 2a, Haarlem