29 april 2021, door Imara Milatz

Gloednieuw en nu al een aanwinst: het Jan Luyken boutique hotel in Amsterdam

29 april 2021, door Imara Milatz

Gloednieuw en nu al een aanwinst: het Jan Luyken boutique hotel in Amsterdam

Terwijl we (zelfs in 'eigen stad') nog altijd volop aan het ontdekken zijn, blijven er maar nieuwelingen bij komen. Amsterdam zit niet stil, maar wij ook niet. Dus hop, fiets op, grachten over. En daar kwamen we tot stand, pal voor het gloednieuwe Jan Luyken Hotel. Echt gloednieuw en dat betekent dat de bedden nog getest mogen worden... Okeisgoed, want de beelden spreken voor zich: Jan Luyken is een knappert en dát op een niet minder knappe locatie: de Jan Luijkenstraat (verklaart meteen een hoop), midden in het Museumkwartier.

Een beetje staycation vier je bij Jan Luyken Hotel en als je na 28 april reserveert, boek je er meteen een terrasstoel bij (kies maar, dit zijn onze favorieten van héél Amsterdam).

Jan Luyken hotel

Jan Luyken hotel

Het boutiquehotel verschuilt zich onder het (punt)dak van een aantal Amsterdamse herenhuizen. Al sinds 1955 is het pand in gebruik als hotel en nu – vele jaren en renovaties verder – krijgt het een nieuw leven als (en je raadt het) Jan Luyken Hotel.

En zoals we inmiddels weten is Jan Luyken dus vernoemd naar die locatie. Die locatie is op zijn beurt weer vernoemd naar de once famous Amsterdamse meesterdichter en -etser Jan Luyken. Et voila, zo vind je logischerwijs en ‘touch of mr. Luyken’ himself in alle 31 kamers die het boutiquehotel telt. De kamers zijn daarmee smaakvol en eigenzinnig en zuchten een frisse zweem aan art deco uit.

Los van hoe het Jan Luyken Hotel eruitziet, moeten we het ook even kort hebben over de need to knows: het is immers niet geheel onbelangrijk om te weten dat het je er aan niets ontbreekt, bij een nachtje slapen in het hotel. Tijdens het ontbijt word je in de watten gelegd en wie hulp nodig heeft bij het regelen van het perfecte dagje rondstruinen in de stad, kan op de Jan Luyken-staff rekenen.

Zo blijkt: wie dacht dat Jan Luyken alleen maar ‘the looks’ is, had het mis.

Jan Luyken Hotel