29 juni 2020, door Nina van Hilst

De mooiste terrassen van Amsterdam (met een vleugje allure) met uitzicht over het water 

29 juni 2020, door Nina van Hilst

De mooiste terrassen van Amsterdam (met een vleugje allure) met uitzicht over het water 

De combinatie zomers weer en terrassen doet het al heel erg goed wat ons betreft. De combinatie zomers weer en terrassen aan de Amsterdamse grachten of in ieder geval met uitzicht over het water doet het nog beter. Dat uitzicht over het water voelt toch altijd een beetje alsof je op vakantie bent. Hier een lijst met de mooiste terrassen van Amsterdam (met een vleugje allure) met uitzicht over het water.

 

Vessel Bay bij Boat&Co

Vessel Bay bij Boat&Co

Midden in de Houthavens vind je het prachtige gebouw van Hotel Boat&Co ontworpen door Kollhoff architecten. Het is een losse interpretatie van de iconische Amsterdamse School. Stiekem doet het ons ook denken aan het Amstel Hotel want het heeft dezelfde chique internationale allure. De Britse Martin Brudnizki (bekend van zijn werk voor o.a. Nobu en Soho House) heeft het restaurant en hotel ingericht. In Boat&Co vind je Vessel Kitchen & Bar. En daar vonden ze het tijd voor Vessel Bay a.k.a. hét terras aan het water. Goede kwaliteit, enthousiast personeel en een sfeervol uitzicht maken de plek.

De menukaart – samengesteld door Ricardo van Ede – is werelds en erg bijzonder. Van Ede: “Eten moet een dekentje zijn voor de ziel. Dat kan heel eenvoudig zijn zoals een mooi stuk brood met een heerlijk knapperige korst, goede boter en verse iets peperige radijsjes. Het moet er niet alleen zijn om je honger te stillen, maar je ook een beetje gelukkiger maken”. Nou precies! En we waarschuwen je vast: de desserts zijn amazing.

What about de kids?  Die neem je gewoon mee. Ze kunnen lekker spelen op de kade en bij mooi weer zwemmen. En jij kan toekijken met oesters en een wijntje. Vakantiesfeer zeiden we toch…

Reserveren valt aan te raden.

Het Amstel Hotel

Het Amstel Hotel

Jahaaa, daar aan de Amstel vind je de nog steeds en altijd heerlijke optie, het fijne terras van Het Amstel Hotel. Als je jezelf wil trakteren (maar eerlijk gezegd is het niet eens zo duur). Bonus: het Amstel blijft een hoge drempel hebben… zonde, maar ook weer niet want daardoor is er (bijna) altijd plek. Een glas champagne smaakt hier gewoon altijd net wat internationaler, wereldser en chiquer en dat is soms best heel erg fijn. Uitkijkend over de bootjes van de Amstel (s m u l l e n). De service is om door een ringetje te halen. Het voelt als even ontsnappen uit de stad terwijl je eigenlijk gewoon hartje centrum bent, ha!

Reserveren bij Het Amstel kan hier. 

 

 

Marie in hotel L’Europe

Marie in hotel L’Europe

Hartje centrum aan het water ligt Marie. Het restaurant van hotel L’Europe heeft een heerlijk terras. Qua sfeer een beetje Franse Rivièra met het uitzicht op downtown Amsterdam. Denk aan oesters, heerlijke vis en salades en je hebt het plaatje wel compleet. Ook met slecht weer is het hier heerlijk vertoeven want er zijn doorzichtige schermen zodat je niet nat wordt en als het wat kouder is zetten ze de heater voor je aan.

Ga je naar het toilet loop dan vooral even langs de receptie de gang in. Deze gang is door de Amsterdamse interieur design studio Nicemakers prachtig ingericht. Het duo Joyce Urbanus and Dax Roll zijn bekend van o.a. het Hoxton Hotel, SLA en Hotel Le Grand Quartier in Parijs. De oude stijl is met respect behouden. Alsof het altijd al zo was ingericht maar dan nieuw. Ze noemen de gang ‘de huiskamer’ en zo voelt het ook aan want je wil meteen lekker ergens gaan zitten en een boek lezen. Maar goed, we willen terug naar die oesters op het terras.

Of toch nog even verder verdwalen in het hotel… De spa van Skins (met zwembad!) zat er al en nu heeft Mendo hier zijn tweede winkel gevestigd. Je vindt ook nog de showroom van florist The Wunderkammer en een nieuw Italiaans restaurant: Trattoria Graziella. Dit restaurant is vernoemd naar  een vintage Italiaans fietsenmerk en legt zo de link tussen Amsterdam “de fietsstad”, met het speelse karakter van het fietsmerk en de vintage, Italiaanse stijl.

Reserveren bij Marie kan via deze link.

The Harbour club, Zuid

The Harbour club, Zuid

Een van de betere visrestaurants van het land: The Harbour club. De ondernemers van die club zoeken steeds weer naar locaties (met internationale allure). Nou, dat is gelukt hoor bij The Harbour club in Amsterdam Zuid, je weet wel in hartje Zuid waar de vijf Amsterdamse grachten samenkomen. Deze locatie is gevestigd in het Apollo Hotel (4 sterren it is). Toegegeven, de Harbour Club is wat… posh maar daar is af en toe helemaal niks mis mee. Mensen kijken en genieten van de beste, meest verse producten die worden gebruikt. Grote fruits de mer plateaus, schalen met sushi en oesters komen voor je neus aan een van de tafels op het terras (of straks als het weer kouder wordt lekker binnen in het donkere, sfeervolle restaurant.)

Even terug naar dat terras want die is perfect voor een zonnige dag als je een beetje wil ontsnappen aan the city. Je vindt er verschillende summer proof plekken. Grote ronde tafels met leather look banken, kleinere tafels met wit linnen opgedekt, parasols en dat allemaal uitkijkend over het water. Veel zomerser gaat het niet worden hoor. Cheers.

Reserveren doe je hier.