13 september 2018, door Maartje

Eetcafé Jozef Utrecht, leuk zonder maar zeker ook met kids

13 september 2018, door Maartje

Eetcafé Jozef Utrecht, leuk zonder maar zeker ook met kids

Waar half Amsterdam wegtrekt uit de hoofdstad, met name wanneer er sprake is van gezinsuitbreiding, worden Haarlem en Utrecht alsmaar drukker. En, zeker op horecagebied, alleen maar leuker! Waar je vroeger vooral naar Utrecht ging voor hangen aan een bruine toog (hallo Utrecht studentenstad), is het midden van het land steeds vaker de uitvalsbasis voor elk moment van de dag, en met de hele familie.

Jozef Utrecht

Jozef Utrecht

Bijvoorbeeld het té leuke en gezellige (en lekkere) Jozef aan de Mariaplaats. Toplocatie, dat sowieso want het plein is prachtig en perfect centraal op loopafstand van het centraal station. Café Jozef verving daar Grand Café Maria en tapasbar Bollo’s. Voor die twee in de plaats kwam een gigantische café-restaurant met een over de top interieur vol verborgen hoekjes en gezellige (vintage) hangbanken – perfect voor een ‘secret date’. Just saying. En perfect voor met kids: er is een fikse hoek ingericht al bijna-speeltuin, vol met spelletjes, boekjes en meer. Ook het menu kreeg een kindvriendelijke update met voor de verandering, hehe, ook wat gezonden opties naar friet en kroketten.

Maar het interessants aan Jozef is dat het restaurant de deuren al vroeg in de ochtend open gooit, ze pas behoorlijk laat weer sluit en de hele dag door, van ontbijt via lunch en diner tot late night snacks, serveert. Daar bovenop is ee ook nog een high tea en een high beer te verorberen – niks mis mee.

 

Een aanrader wil je weten? De Philly Cheese Stake style sandwich is gigantisch en om te smullen! En alsof dat nog niet genoeg is, organiseert Jozef met de regelmaat van de klok een scala aan (muzikale) events én is er een puik terras, ook tot laat. Like! Jozef