In retro stijl dineren in het voormalige badhuis: Restaurant Badhuis, Utrecht

In retro stijl dineren in het voormalige badhuis: Restaurant Badhuis, Utrecht

Wanneer een oude vergane plek omgetoverd wordt tot een hippe spot, dan kun je ervan uit gaan dat het een plek is met die niet te vatten en o zo bijzondere sfeer. Zo ook het Restaurant Badhuis in Utrecht dat zit in, jawel, een voormalig badhuis.

Restaurant Badhuis it is! De naam spreekt voor zich. Het badhuis is gebouwd in 1927 in de stijl van de Amsterdamse School. Binnen in het restaurant is die stijl behouden en werd het interieur verder op een elegante manier aangepast aan de rest van het voormalige badhuis. Zo zijn de oude wachtkamers nu privé-ruimtes geworden en de originele gouden letters hangen weer bij de ingang. Een atmosfeer van modern en oud door elkaar. Mooi.

Restaurant Badhuis, Utrecht

Restaurant Badhuis, Utrecht

As said: het interieur van Restaurant Badhuis is geïnspireerd op de stijl van de Amsterdamse School. De stijl waar de gebouwen voornamelijk uit baksteen gebouwd worden met laddervensters en met versieringen in de gevels en in baksteen en hier en daar een torentje. Je komt binnen en gaat weer even terug in de tijd. Zo heb je bij de bar (die trouwens ook een retro uitstraling heeft) een zwart wit betegelde vloer en in het restaurant art deco lampen hangen. Ook de ouderwetse ‘booths‘ in zalmroze en grijstinten hebben ze uit die tijd op de perfecte manier teruggebracht samen met de stoelen. Alles is om door een ringetje te halen!

“Vroeger werd er door de badmeester na een kwartier al op de deuren gebonkt: ‘Afdrogen, aankleden, opschieten! Schoner worden jullie toch niet.’, aldus Restaurant Badhuis. Tegenwoordig heb je geen handdoek meer nodig en mag je veel langer dan een kwartiertje blijven. Op het heerlijke terras in de zomer is het goed vertoeven.

Laat je verassen door het drie of vier gangen chefs menu of kies zelf iets van de kaart. Voor de vega’s zijn er heerlijke opties zoals een rendang van pullet Jackfruit of een knolderij steak.