25 januari 2021, door Margaux van der Mieden

In retro stijl dineren in het voormalige badhuis: Restaurant Badhuis, Utrecht

25 januari 2021, door Margaux van der Mieden

In retro stijl dineren in het voormalige badhuis: Restaurant Badhuis, Utrecht

Wanneer een oude vergane plek omgetoverd wordt tot een nieuwe to be spot, dan kun je ervan uit gaan dat het wellicht een plek wordt met die niet te vatten en o zo bijzondere sfeer. Zo ook het nieuwe Restaurant Badhuis in Utrecht dat zit in, jawel, een voormalig badhuis.

Restaurant Badhuis it is! De naam spreekt voor zich. Het badhuis is gebouwd in 1927 in de stijl van de Amsterdamse School. Binnen in het restaurant is die stijl behouden en werd het interieur verder op een elegante manier aangepast aan de rest van het voormalige badhuis. Zo zijn de oude wachtkamers nu privé-ruimtes geworden en de originele gouden letters hangen weer bij de ingang. Een atmosfeer van modern en oud door elkaar. Mooi.

Restaurant Badhuis, Utrecht

Restaurant Badhuis, Utrecht

As said: het interieur van Restaurant Badhuis is geïnspireerd op de stijl van de Amsterdamse School. De stijl waar de gebouwen voornamelijk uit baksteen gebouwd worden met laddervensters en met versieringen in de gevels en in baksteen en hier en daar een torentje. Je komt binnen en gaat weer even terug in de tijd. Zo heb je bij de bar (die trouwens ook een retro uitstraling heeft) een zwart wit betegelde vloer en in het restaurant art deco lampen hangen. Ook de ouderwetse ‘booths‘ in zalmroze en grijstinten hebben ze uit die tijd op de perfecte manier teruggebracht samen met de stoelen. Alles is om door een ringetje te halen!

Restaurant Badhuis heeft de deuren nog niet kunnen opengooien helaas… Niet getreurd hoor! Er is een take-away en delivery menu om alvast wat te kunnen proeven van de nieuwe keuken in Utrecht. Vooral doen! Bestel hier de borrelbox of het driegangen diner. Zo krijg je steak tartaar met truffel aioli op brioche toast, zacht gegaarde kabeljauw met citrus beurre blanc en gepofte tomaatjes en als afsluiter een cheesecake met frambozen en kletskop. Meer wil je niet, toch? De borrelbox zit vol met charcuterie, lokale kazen, olijven, noten en gerookte makreel salade met crostini. Hmm… Ohja, ook aan het kleine spul hebben ze gedacht. Het Badhuis kindermenu!