Nederland, Utrecht30 maart 2022, door Iben Dekker

Het betere bier proeven doe je tegenwoordig bij Stadsbrouwerij Roodnoot in Utrecht

Nederland, Utrecht, 30 maart 2022, door Iben Dekker

Het betere bier proeven doe je tegenwoordig bij Stadsbrouwerij Roodnoot in Utrecht

Oh oh, er is weinig zo leuk als een brouwerij met een goed verhaal. Bonuspunten als deze ook nog ergens middenin de stad gevestigd is - want meteen een leuk dagje weg. Het geduld werd flink op de proef gesteld, maar het was het wachten dubbel en dwars waard; op 30 maart 2022 heeft Stadsbrouwerij RoodNoot dan eindelijk de deuren geopend. En waar hebben we dan precies op gewacht? Nou, op kippen op het erf, paarden in de wei en brouwketels in de hooischuur. Op de grens van Utrecht en Leidsche Rijn werd een oude stal omgetoverd tot een gezellig proeflokaal met een duurzaam restaurant. Voilà, RoodNoot ontstond.

Stadsbrouwerij RoodNoot

Stadsbrouwerij RoodNoot

Eeuwen geleden was het een melkveehouderij, maar vandaag de dag geniet je bij RoodNoot van een vers getapt biertje op misschien wel het zonnigste terras van het altijd leuke Utrecht. Pluspunt: er wordt gekookt met overheerlijke streekproducten en verse ingredi├źnten uit eigen tuin. RoodNoot is een monumentale boerderij uit 1880 en tegenwoordig een ontmoetingsplek voor iedereen. Met de verrassende culturele programmering is er altijd wat te doen voor jong en oud, of je nou een stadsmens of een dorpspersoon bent.

Stadsbrouwerij RoodNoot is opgezet door Fardusa, Thom en Wil, drie bier en horeca enthousiastelingen met een achtergrond in de zorg. Hun idee: de liefde voor ambachtelijk bier, lekker eten en zorg samenbrengen. En dat is gelukt, RoodNoot vind het belangrijk om iedereen een kans te geven, wat je achtergrond ook is. Zo wordt mensen met een psychiatrische achtergrond een veilige werkplek aangeboden, om een ambt te leren en zo te re-integreren in de arbeidsmarkt. Mooi concept, mooie stal, lekker bier en lekker eten. Het sleutelwoord? Geduld, net als in het eeuwenoude brouwproces.