Oostenrijk, Salzburg26 maart 2024, door Maartje

Ibiza in de sneeuw: Jufenalm BOHO Hotel & Restaurant in Salzburg, Oostenrijk doet het (goed!)

Oostenrijk, Salzburg, 26 maart 2024, door Maartje

Ibiza in de sneeuw: Jufenalm BOHO Hotel & Restaurant in Salzburg, Oostenrijk doet het (goed!)

Gepaste stilte voor het best gelukte wintersport-concept-hotel dat we kennen: het Jufenalm BOHO Hotel & Restaurant in Salzburg, Oostenrijk combineert namelijk wintersport met... jawel, Ibiza. Dat betekent, uiteraard, de typisch zomerse rieten parasols afgezet tegen besneeuwde bergen. En ja, dat werkt wonderwel. Mocht je nu denken dat het met een 'stukje styling' wel af is, dan heb je het mis: het Jufenalm BOHO Hotel is, los van een knap plaatje (en goed gelukte marketing), ook nog eens een dikke vette aanrader.

Jufenalm BOHO Hotel & Restaurant

Jufenalm BOHO Hotel & Restaurant

Een ‘boho’ hotel, en dat in de prachtige (witte) natuur van het Salzburgerland… Dat kán niet goed gaan, we horen het je denken. Maar dat doet het dus wel! Het hotel, dat op 1.150 meter hoogte staat, wordt omringt door indrukwekkende natuur (zomer en winter). En de klassieke Oostenrijkse bouwstijl werkt wonderwel met een rotanparasol hier en daar, en ‘shabby chic‘ past natuurlijk bij zowel de betere ski-, als de beter zonvakantie. Het hotel heeft meerdere zwembaden, en de compacte kamers werden eenvoudig maar knap ingericht in beige- en grijstinten. Iets teveel tierelantijnen maar hé, ook dát is Ibiza, niet waar? Al vinden we het restaurant toch wel een hoogtepunt. Binnen Ibiza, buiten een prachtig wit wonderland met panoramisch zicht door de hoge raampartijen. Je zou bijna vergeten dat wat op je bord ligt, al even aantrekkelijk is.

Het Jufenalm BOHO Hotel & Restaurant ligt op 10 minuten rijden van het Maria Alm am Steinernen Meer en daarmee is het ook in de zomer een pracht van een bestemming. Al is het vooral het skigebied Hintermoos op 2 km afstand dat lonkt. En dan heel vroeg opstaan, de latten op, en vervolgens de spa in, want die lonkt al even hard. Er is een natuurlijke zwemvijver, een zwembad, een whirlpool en een aparte saunaruimte.