6 december 2020, door Imara Milatz

Alle kerstknuffels! was getekend, Barts Boekje… (Dit zijn de mooiste digitale kerstkaarten)

6 december 2020, door Imara Milatz

Alle kerstknuffels! was getekend, Barts Boekje… (Dit zijn de mooiste digitale kerstkaarten)

Kerst 2020... Wie had vorig jaar rond deze tijd verwacht dat we er in de aanloop naar kerst 2020 'zo' (jeweetwel) bij zouden zitten? Kleinere clubjes, met z'n allen in Nederland (of op Curaçao: hi there vakantiegangers)? Wij niet.

Dat neemt allesbehalve weg dat we zin in de feestdagen hebben! Sterker nog: the festive spirit is hartstikke aan en we zijn vroeger dan ooit begonnen (lees: vanaf 1 november). Immers: hoe eerder het Kerst is, nog altijd the most wonderful time of the year, hoe eerder dit maffe jaar voorbij is, non?

Om ons flink voor te bereiden op the jolly season pakken we de Greetz Kerstcollectie erbij en schrijven we nu alvast wat af naar onze lievelingsmensen. Dit jaar misschien niet fysiek dichtbij maar alle clichés zijn waar: met een kaartje stuur je écht wat decemberwarmte die kant op.

Lo and behold! De kerstman en zijn concullega de postduif gaan het dit jaar drukker dan ooit krijgen.

Met een knipoog

Met een knipoog

Never nooit geen reden om ergens een knipoog bij te zetten. Figuratively and letterlijk speaking. Een knipoog is gewoon leuk en al helemaal in de vorm van een schunnige grap of een sarcastische opmerking. Vinden wij. In het kader van looking at the bright side + ‘altijd blijven lachen’, vinden we een geinige kaart een goed begin. Met deze kaart is de slagingskans tot een glimlach sowieso groot! Want ja, ‘mewhy rismas eh appi newhjear’, zo is het precies!

Elk jaar, tijdens iedere feestdag of andere fuif, herontdekken we opnieuw hoe dol we zijn op Greetz. Via de website kun je o-ver-al waar je bent stilstaan bij de mensen die het nodig hebben. Een lief kaartje opsturen is zo simpel en toch vaak het best passende gebaar. En niet alleen daarom: Greetz is inmiddels nog veel meer dan een easy kaartjes-verstuur-tool. Wist je dat je een muziekkaart op kunt sturen? Is zo. Met heerlijk foute kerstmuziek: All I Want for Christmas is YOU.

Let wel; deze is alleen weggelegd voor de diehard kerstfan. Of juist het tegenovergestelde maar dat idee heb je niet van ons…

Personal touch

Personal touch

Een van de allerleukste dingen aan online een kaartje sturen, is dat je hem via Greetz van A tot Z kunt personaliseren. Zélfs als je creatieve skills nagenoeg afwezig zijn. Genieten geblazen als we een lekker persoonlijk kaartje in elkaar flansen met de meest on-charmante foto’s van je lievelingsmensen. Met geinige teksten, toepasselijk op de persoon.

Nog zo’n kaart waarop je je (gebrek aan) creativiteit los kan laten is dit leuke huisje met achter ieder ‘raam’ een foto van een ander gezindslid. Het is aan jou om voor foto’s van jezelf te gaan, of van degene naar wie je hem stuurt. Al durven we te beloven dat alle opa’s en oma’s het vast en zeker een hele verrassing vinden om alle kinderkoppies op de kaart te zien staan.

 

Voor die een extra knuffel gebruiken kunnen

Voor die een extra knuffel gebruiken kunnen

Hoewel kerst één van de gezelligste dagen van het jaar is, is het niet voor iedereen een feest. Wat de reden ook mag zijn, iedereen verdient wél een beetje extra aandacht en liefde rondom deze dagen. Dat past prima in die postzak bovendien. Voor wie doe jij dit jaar een extra mooie kerstwens? Of aan wie denk je net even iets meer tijdens het kerstdiner? Wie het ook nodig heeft en gebruiken kan, vergeet niet een extra luchtkusje in de envelop mee te sturen!

Voor de old school people in the back: de handgeschreven kaart is nog altijd een ding. Dat weten ze bij Greetz ook en daar bedachten ze iets op. Je kunt namelijk de kerstkaarten in een pakketje naar jezelf versturen! Schrijven en weer door. Slim hé? Daar waren we nou zelf nooit op gekomen.

Altijd goed

Altijd goed

Dit jaar zien we elkaar wat minder vaak in het echt. Een fysiek kaartje (nee, met een simpel appje of mailtje kom je echt niet weg) is wel zo sympathiek nu we de kerstknuffels niet de hele dag door in het echt uit kunnen delen. Dus vallen er –fingers crossed– meer kaarten dan ooit door de brievenbus. Even laten weten, door middel van een stukje papier, dat je aan elkaar denkt. Zo simpel kan het zijn. Met deze lieve kaart van Woezel en Pip is het onmogelijk om verkeerd te gaan. Of deze gezellige kerstkaart met alle mogelijke denkbare winteressentials op de voorkant.

 

Can't wait for the big '21

Can't wait for the big '21

Letterlijk. We lijken met zijn allen wel massaal naar het nieuwe jaar te snakken. ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’ heeft nog nooit zo’n collectieve betekenis gehad. Dat resulteert erin dat we iedereen het allerbeste jaar wensen en what better way om precies dat te doen, dan een lieve leus en een gezellige kaartje met de post mee te sturen.

We kunnen niet wachten tot de wijzer van de klok de 00:00 aantikt en de champagne plopt; deze kaart geeft alvast een voorproefje aan niets meer dan het nog te komen geluksmoment. En dan natuurlijk proosten op een gezond én gelukkig 2021!

 

Een allerlaatste… Maar misschien wel de beste: Greetz (kerst)kaarttip. Je kunt letterlijk he-le-maal losgaan op het ontwerp van de kaart. Zin een een paarse kerst? Hop, de kaart heeft een paarse achtergrond. Tekst aanpassen? Tuurlijk! Alles kan. Lekker ‘do it your selven‘ en ontwerpen met je eigen foto’s en persoonlijke teksten.

Een handje vol om mee af te sluiten

Een handje vol om mee af te sluiten

Stop je kerstgedachte in de ginfles op deze geinige ‘it’s be-GIN-ing to look a lot like christmas‘- kaart of dompel hem juist onder in het heerlijke cocktailglaasje op deze kaart om in the cristmas spirit te komen.