Nederland, Eindhoven1 juni 2022, door Maartje

Kids to go: het leukste van Eindhoven voor met het kleine spul

Nederland, Eindhoven, 1 juni 2022, door Maartje

Kids to go: het leukste van Eindhoven voor met het kleine spul

Er zijn niet veel mensen die Eindhoven als de meest pittoreske stad van het land bestempelen. Komt omdat de stad historische gevels, grachten en laantjes mist. Toch wordt dit dubbel en dwars goed gemaakt met creatieve horeca, galeries en winkels. En met leuke initiatieven voor wie met de kids een dag (of meer) op pad is! Want wie zich afvraagt of Eindhoven genoeg leuks te doen heeft voor met het kleine spul, zowel binnen als buiten, is vást al even niet meer geweest. En zo is ‘Eindje’ is de gekste nog niet...

Bij Liek (maar je mag Liek zeggen)

Bij Liek (maar je mag Liek zeggen)

Je eerste (en tevens laatste overigens) pitstop mag het Liek of Bij Liek zijn, een maatschappelijk actief café-restaurant met kleine supermarkt. Als het duurzaam, verantwoord en voor een goede prijs geleverd kan worden, mag het naar binnen bij Liek en anders niet. Dat resulteert in een afwisselend en verrassend aanbod.  Ontbijten kun je de hele dag, de lunch is vanaf 08:30 tot 15:00 uur en na 15:00 kun je door naar de borrelkaart. 

Genneper Hoeve

Genneper Hoeve

Eitjes halen en kalfjes knuffelen! Daarvoor gaan de mensen in en rond Eindhoven sinds jaar en dag naar de Genneper Hoeve, nét buiten de stad. Voor die knuffels en dierengeluiden maar ook voor je melk, kaas, groenten is het beste adres in de wijde omgeving. O, en er is zelfs een pluktuin. O nog een keer: tijdens de vakanties, zomer en winter, herfst en voorjaar, wordt er altijd wel wat leuks georganiseerd passend bij het seizoen. Laatste dan: vergeet niet je eigen fles mee te nemen, dan ga je aan het einde van de dag naar huis met verse melk. We had you at hello, niet waar?

Paviljoen Genneper Parken

Paviljoen Genneper Parken

De Hoeve aangetikt? Dat is mooi want vanaf daar is het een mooie wandeling van zo’n 8 minuten (oke, 20 met die kleintjes dus. Of een half uur… Maar het blijft een fèn stukske stiefeluh) zoals ze in Eindhoven zeggen) naar Paviljoen Genneper Parken. Een fraai en fijn park paviljoen met een opvallend goede kaart en een overzichtelijke speelplek voor de kleintjes. En je zit er dus, heerlijk in het park, de heerlijkheid zelf is.

't Koffiehuisje Eindhoven

't Koffiehuisje Eindhoven

Aan Eindhovense koffie-adressen geen gebrek; het zal aan het grote aantal studenten en werklui liggen die iedere dag het centrum in- en uittrekken. Een van de fraaiste, met de beste koffie, is ‘t Koffiehuisje Eindhoven, een gezellig wit woonhuis omgetoverd tot koffielokaal. Ga vooral voor de latte macchiato met iets lekkers erbij. 

Alleen in de zomer en alleen op zondag: Da Portare Pizza (in de wei!)

Alleen in de zomer en alleen op zondag: Da Portare Pizza (in de wei!)

Wie de pizza’s van Da Portare nog niet kent, mag daar sowieso snel verandering in maken: ze zitten door het hele land en overal is Da Portare een dikke tip. Maar in Eindhoven nog net wat meer dan elders want hier tref je in de zomermaanden op zondag een stukje Italie op wielen: een rode pizzabus van Da Portare Pizza, opgesteld in de wei. Kunnen die kleintjes lekker dartelen terwijl jullie op een kleedje en met een flesje Zien Dat Het Goed Is.

Speurtocht DAF Museum

Speurtocht DAF Museum

Broers Hub en Wim van Doorne, zij legden vroeger de basis voor een kleine machinefabriek en smederij. Dit is pas later uitgegroeid tot de grootse truckproducent van heel Europa. Het DAF Museum vind je in de wijk Tongelre en is te leuk voor de kids.

Wie weet hebben de ouders of opa’s en oma’s nog wel in zo’n DAF gereden. Je kunt niet alleen kijken naar de wagens en trucks, maar voor de kids is er een speurtocht door het museum. De informatie daarover haal je gratis bij de kassa.

Fifth / het NRE-terrein

Fifth / het NRE-terrein

De voormalige Philipsfabrieken, je weet wel, Strijp S en Strijp R, hebben concurrentie gekregen van het NRE-terrein, een van de oudste plekken van de Brabantse lichtstad waar tot voor kort eigenlijk niks gebeurde. Kun je bijvoorbeeld naar wielercafe Cyklist, maar ook naar FIFTH NRE een feit. In een grote lichte loods kun je de hele dag door terecht voor ontbijt, lunch of alleen een borrel. Er is een eigen koffiebranderij, een groot uitnodigend restaurant, een (cocktail)bar en een podium voor, voornamelijk, jazz optredens. Een loods. Dus groot. Dus rennen. Okeisgoed.