31 mei 2022, door Iben Dekker

Boer(tje) en boerin(netje) spelen tijdens de Campina Boerderijdagen!

31 mei 2022, door Iben Dekker

Boer(tje) en boerin(netje) spelen tijdens de Campina Boerderijdagen!

Een dag in natuur tussen de dieren, stro in het haar, modder aan de laarzen (oke, en aan de kleren, in het haar, op de snuiten - o-ver-al) - het is ├ęcht gewoon het leukste wat er is met kids! Dikke pret, steevast, zijn de Campina Boerderijdagen. Een dag in het leven geroepen om kleine kinderen te laten zien waar die melk nu vandaan komt. Wat koeien eten en drinken, wat de boer doet op een dag en welke stappen er gemaakt worden voordat honing, kaas, boter, eieren, melk en meer bij de supermarkt (en thuis op tafel) liggen. En dat dan allemaal spelenderwijs. Kortom: Boer(tje) en boerin(netje) spelen tijdens de Campina Boerderijdagen, dat zou je zelf ook echt eens moeten proberen!

Op vrijdag 27 mei en maandag 6 juni (pinksteren) openen meer dan 75 boerenfamilies van 10:00 tot 16:00 hun staldeuren voor publiek. Voor jong en oud is er van alles te doen. En dan nog wat meer. Zoek de boerderij die jou het leukst lijkt of het dichtst bij huis is (lekker makkelijk) en de lieve geiten en koetjes en kalfjes staan op je te wachten! Toegang is gratis, wel moet je even laten weten dat je langskomt, zodat de boeren weten hoeveel bezoekers ze kunnen verwachten.

Campina Boerderijdagen 2022 (27 mei + 6 juni)

Campina Boerderijdagen 2022 (27 mei + 6 juni)

Waarom zou je gaan? Nou, om de eenvoudige reden dat je op geen enkele dag in het jaar de kans krijgt om te zien, en zelf te beleven, hoe het leven op de boerderij eraan toegaat. Je mag kalfjes aaien, koeien eten geven, eieren rapen als ze er zijn en wat niet meer: iedere boerderij organiseert (in samenwerking met Campina – alles is echt opvallend goed geregeld en verzorgd) tal van leuke activiteiten en spelletjes. Zo kun je meedoen aan de melkwegrace, je kunt leren koeien melken, skippyballen met koetjes (geen echte hoor, gelukkig maar), melkpak vissen, levensgroot memory spelen, blind proeven en andere challenges. Een lekker glas melk on the side en als je wil, kun je zelfs nog gaan picknicken. Genoeg te beleven dus, go go go zoek je boerderij en gaan!