14 oktober 2020, door Maartje

Kids to go: het leukste van Eindhoven voor met het kleine spul

14 oktober 2020, door Maartje

Kids to go: het leukste van Eindhoven voor met het kleine spul

Er zijn niet veel mensen die Eindhoven als de meest pittoreske stad van het land bestempelen maar wat de stad mist aan historische gevels, grachten en laantjes, wordt dubbel en dwars goed gemaakt met creatieve horeca, galeries en winkels. En met leuke initiatieven voor wie met de kleintjes een dag (of meer) op pad is! Want wie zich afvraagt of Eindhoven genoeg leuks te doen heeft voor met het kleine spul, zowel binnen als buiten, is vást al even niet meer geweest. En zo is ‘Eindje’ is de gekste nog niet...

Bij Liek (maar je mag Liek zeggen)

Bij Liek (maar je mag Liek zeggen)

Je eerste (en tevens laatste overigens) pitstop mag het nieuwe Liek of Bij Liek zijn, een maatschappelijk actief café-restaurant met kleine supermarkt. Als het duurzaam, verantwoord en voor een goede prijs geleverd kan worden, mag het naar binnen bij Liek en anders niet. Dat resulteert in een afwisselend en verrassend aanbod. Zo verrassend dat je voor het diner alleen mag aangeven of je voor vis, (bio)vlees of vega gaat. Liek doet de rest. Enne, er is ook een ieniemienie-keukentje bij Liek. Kinderen zijn er dol op; ze kunnen er namelijk zelf a la Liek in pannen en potten roeren, of (nep)gebakjes door het café rondbrengen terwijl pap en/of/en-en mam lekker aan een bak koffie zitten.(Roostenlaan 104-106F).

Genneper Hoeve

Genneper Hoeve

Eitjes halen en kalfjes knuffelen! Daarvoor gaan de mensen in en rond Eindhoven sinds jaar en dag naar de Genneper Hoeve, nét buiten de stad. Voor die knuffels en dierengeluiden maar ook voor je melk, kaas, groenten is het beste adres in de wijde omgeving. O, en er is zelfs een pluktuin. O nog een keer: tijdens de vakanties, zomer en winter, herfst en voorjaar, wordt er altijd wel wat leuks georganiseerd passend bij het seizoen. We had you at hello, niet waar?

Paviljoen Genneper Parken

Paviljoen Genneper Parken

De Hoeve aangetikt? Dat is mooi want vanaf daar is het een mooie wandeling van zo’n 8 minuten (oke, 20 met die kleintjes dus. Of een half uur… Maar het blijft een fèn stukske stiefeluh) zoals ze in Eindhoven zeggen) naar Paviljoen Genneper Parken. Een fraai en fijn park paviljoen met een opvallend goede kaart en een overzichtelijke speelplek voor de kleintjes. En je zit er dus, heerlijk in het park want zeker ook in het najaar (hallo goud gekleurde blaadjes!) de heerlijkheid zelf is.

Usine

Usine

Een stadsere plek van het grote en fraaie Usine krijg je niet: 3 x rollen vanaf het centraal station en tegen de Witte Dame aangeplakt, een van de panden waar de Dutch Design Week plaatsvindt. Dat is mooi maar nog mooier is het dan Usine een echt hele leuke speelplek voor de kleintjes heeft!

Trattoria Mangiare Eindhoven

Trattoria Mangiare Eindhoven

De Kleine Berg is de meest knusse (winkel)straat van de stad, de knapste straat van de stad en de plek (samen met de Grote Berg) waar je de leukste eet- en drink zaken vind. Zoals Trattoria Mangiare Eindhoven. Een Trattoria inderdaad – pizza en pasta lusten ze immers allemaal. Maar het beste van het verhaal – naast die locatie dus – is dat er op gezette tijden oppas aanwezig is bij Trattoria Mangiare. Je weet wel, zo’n juf die het kleine spul prima weet te vermaken en bij wie ze het 9 van de 10 keer leuker vinden van bij papa en mama aan tafel. Binnen is het knus maar vooral de tuin is een topper dus sla deze vooral ook even op voor de zomermaanden.

't Koffiehuisje Eindhoven

't Koffiehuisje Eindhoven

Aan Eindhovense koffie-adressen geen gebrek; het zal aan het grote aantal studenten en werklui liggen die iedere dag het centrum in- en uittrekken. Een van de fraaiste, met de beste koffie, is ‘t Koffiehuisje Eindhoven, een gezellig wit woonhuis omgetoverd tot koffielokaal. Ga vooral voor de latte macchiato en de amandel ricotta cake. (De Jonghlaan 32).

Alleen in de zomer en alleen op zondag: Da Portare Pizza (in de wei!)

Alleen in de zomer en alleen op zondag: Da Portare Pizza (in de wei!)

Wie de pizza’s van Da Portare nog niet kent, mag daar sowieso snel verandering in maken: ze zitten door het hele land en overal is Da Portare een dikke tip. Maar in Eindhoven nog net wat meer dan elders want hier tref je in de zomermaanden op zondag een stukje Italie op wielen: een rode pizzabus van Da Portare Pizza, opgesteld in de wei. Kunnen die kleintjes lekker dartelen terwijl jullie op een kleedje en met een flesje Zien Dat Het Goed Is.

Fifth / het NRE-terrein

Fifth / het NRE-terrein

De voormalige Philipsfabrieken, je weet wel, Strijp S en Strijp R, hebben concurrentie gekregen van het NRE-terrein, een van de oudste plekken van de Brabantse lichtstad waar tot voor kort eigenlijk niks gebeurde. Eerder opende er al het wielercafe Cyklist en nu is ook het langverwachte FIFTH NRE een feit. In een grote lichte loods kun je de hele dag door terecht voor ontbijt, lunch of alleen een borrel. Er is een eigen koffiebranderij, een groot uitnodigend restaurant, een (cocktail)bar en een podium voor, voornamelijk, jazz optredens. Een loods. Dus groot. Dus rennen. Okeisgoed. (Gasfabriek 5).