8 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Kids to Go: de leukste tuincentra, kerst-shops en drive thru’s door het hele land

8 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Kids to Go: de leukste tuincentra, kerst-shops en drive thru’s door het hele land

De kerstgedachte anno 2020? Heb je naasten lief en breng vooral (nog meer) tijd door samen. En ja, daar hoort lekker eten en drinken heus bij. Muziek, een knappe kerstboom en meer van dat soort gezelligs met je loved ones want die zijn gewoon het belangrijkst. Oké, tot zover de clichés. Tijd voor van die dingen die 1) wel kunnen en 2) die voor de hele familie leuk zijn. Niet alleen voor het kleine spul; ook voor paps en mams.

 

Voila, de leukste kerstactiviteiten met het kleine spul. Van tuincentra en drive thru's, tot aan de mooiste kastelen in kerstsferen, hier moet je wezen:

Tuincentrum, Osdorp

Tuincentrum, Osdorp

Waar te beginnen? Het begrip Kerst hebben ze hier bij Tuincentrum Osdorp meer dan goed begrepen. Terwijl paps en mams alle knappe Kerstdecoratie uitzoeken, kunnen de kids helemaal los: er zijn bij Tuincentrum Osdorp zelfs gondel-achtige liftjes waarmee de kleintjes boven het kerstdorp kunnen zweven. Overal lampjes, versiering, kerstbomen en treintjes. Het is zo’n scene uit de perfecte kerstfilm. Win-win voor alle partijen: moeders tijd om te shoppen en de koters onder de pannen.

Kerst drive thru, Hoog Soeren

Kerst drive thru, Hoog Soeren

Het is een grote gezellige en ook nog verantwoorde Kerstboel op de Veluwe want daar is de Kerst drive thru aan! Hoog Soeren werd helemaal omgetoverd tot een sprookjesachtige omgeving en daar vind je de Drive Thru van Brasserie Het Jachthuis en Pannenkoekenrestaurant Berg & Dal.

Niet zomaar een Drive Thru, nee het is The Christmas Edition. Overal hangen leuke lampjes en klinkt de kerstmuziek door de boxen, de Kerstsfeer is on. Over het eten: voor de lekkerbekjes op de achterbank is er meer dan genoeg keuze. Poffertjes of een van de pannenkoeken zoals je die van Berg & Dal gewend bent. Voor ons 18+’ers is er ook meer dan genoeg lekkers: klassiekers als een goede rookworst of hertenstoof. Al deze gerechten worden live gekookt o.a. op de Big Green Egg, zo voor je neus, terwijl jullie met elkaar in de auto zitten te wachten. Hups, ramen open en meezingen met die Kerstmuziek.

Lees hier meer.

AVRI, Dongen

AVRI, Dongen

Bart kwam hier toen ze zelf een mini was. En nog steeds is dit toch wel een van de favorieten want my oh my hier weten ze hoe het heurt. Wat dacht je van een Kerstshow? Wat? Ja een Kerstshow, met alles erop en eraan. Van de grootste versierde kerstbomen tot aan een elfenpark. Lichtjes in alle kleuren van de regenboog, een kerstdorp van Luville huisjes met poppetjes en nog zoveel meer. En dan na de Kerstshow zelf een Kerstdorpje kopen voor het kleine spul. Een leuker kerstcadeautje voor onder de boom ga je niet krijgen.

AVRI in Dongeren heeft toch wel de meest spectaculaire kersthow, als je het ons vraagt.

Lees hier meer. 

Kerstboomkwekerij van Zijl, Bunnik, Utrecht

Kerstboomkwekerij van Zijl, Bunnik, Utrecht

Vanaf maandag 23 november tot en met zondag 20 december is het hier een groot Kerstbomen feest. Goed verborgen achter de hoge dennebomen, ligt misschien wel het best bewaarde geheim van Utrecht. Op Buitengoed de Boomgaard beleef je het ultieme kerstgevoel! Love voor de warme chocolademelk & winterse lekkernijen en nóg meer love voor de houten chalet vol met leuke kerstinspiratie voor binnen en buiten. Aanrader: eerst samen met de kleintjes een Kerstboom uitkiezen van de farm- want ja mensen, hier hebben ze een eigen Kerstbomen farm en dan pakt papa de zaag erbij. Je kiest en zaagt hier je eigen Kerstboom, daarna samen opwarmen met warme choco.

Lees hier meer.

"

Ben je op zoek naar meer leuke plekjes die kidsproof zijn? Kijk dan eens hier. Oh en altijd handig voor onderweg: de De Nutripops van NaturNes Bio (en eigenlijk het hele assortiment) stillen de plotselinge cravings van de kleintjes.

"

Kerstgrot, Valkenburg

Kerstgrot, Valkenburg

Normaal – u snapt, vóór de pandemie – was hier ieder jaar een Kerstmarkt die je niet wilde missen. Groot, groter, grootst… Dit jaar is het allemaal even anders. Niet minder leuk hoor, want dit is weer zo’n initiatief waar je niet omheen kunt. Een hele kerstbeleving voor de mini’s in een grot. De Kerstgrot is 25 meter lang en gevuld met allemaal miniaturen die het Bijbelse kerstverhaal uitbeelden. Ook is er een zandtovenaar, verschillende kerstdorpjes met wel duizenden bewoners en dit alles in winterse looks, natuurlijk. Boek hier je tickets

En wat dacht je van het Winters Sprookjesbos aan de Geul in Valkenburg, ook een aanrader. De bosbewoners hebben hun huisjes versierd en in de kerstvakantie ga je samen marshmallows roosteren.

Christmas Village, Scheveningen

Christmas Village, Scheveningen

In aanloop naar de feestdagen toveren ze in Scheveningen de Oude Rokerij om tot een waar kerstwarenhuis. Vanaf begin oktober is het één grote gezelligheid. Een grote noten-kraker (van het Ballet), ski-achtige dorpjes met poppetjes, overal weer een regen aan lampjes, knuffels, beren, elfjes, nep sneeuw, nou you get the point? De hele Kerstbups is compleet.

En het fijne is, de kids zijn gewoon snel vermaakt, alles wat glinstert, nieuw is en dan ook nog in Kerstsferen is gewoon een groot succes. Muziek erbij en dan thuis aan de slag met een van deze te leuke activiteiten. 

Niet echt Kerstshoppen, maar wel echte Kerstsferen… Een live Kerstconcert in Arnhem met klassieke muziek. En dan denk je, klassieke muziek voor de kids, well merken ze niks van, lekker met de heupjes los en go. Lees hier meer.

(tekst gaat verder onder de afbeelding)

Kerstsfeer op Kasteel, Vorden

Kerstsfeer op Kasteel, Vorden

Kastelen doen het toch altijd goed, vooral zo rond Kerst is het extra sfeervol. Net zoals dit kasteel in Vorden. De ruimtes in het kasteel zijn helemaal romantisch en tot in detail ingericht. Knappe bomen, leuk gedekte tafels: alles voor een goede dosis inspiratie. En hoe leuk voor de kinderen, rondhuppelen door een kasteel als echte prinsjes en prinsessen.

Daarna door naar buiten de enorme tuin in, ze verkopen hier allerlei lekkers en leuks zoals: jams, kerstdecoratie en meer leuks voor thuis. Struin over de markt en warm op bij de open haard en dan… is het tijd voor warme chocolademelk van restaurant ’t Kasteelhaantje. En voor de oudjes is er Glühwijn.

Kasteel Vorden.