Nederland23 oktober 2020, door Imara Milatz

Kids to go: de favoriete kidsproof plekjes van Lizet Greve

Nederland, 23 oktober 2020, door Imara Milatz

Kids to go: de favoriete kidsproof plekjes van Lizet Greve

We love een nieuw 'ontdek-je-plekje' of juist een oude favoriet en daarom stampen we dat Kids to Go van ons lekker vol. Waarmee? De (soms letterlijk) lekkerste plekken om te trotseren met de hele kinderboel, het gezelligste thuisentertainment, leuks om het kleine spul mee zoet te houden en the best of the best tips om wat extra bonustijd mee in te vullen. Want dat het makkelijk is? Kindervermaak verzinnen?

 

 

Hoog tijd inderdaad, om tips te verzamelen van de medemens, welke -net als wij- lustig plekken verzamelen om deze categorie zorgeloos uit te putten. Tijd voor een vragenvuur, en geloof ons, die kwam er: de favoriete plekken van Nederland, waar de kindjes gewoon lekker mee naartoe kunnen. Daarvoor schakelen we natuurlijk stylist (oog voor knappe plekken) en mom van twee kleine monstertjes: Lizet Greve in, omdat zij met enige ervaring behoorlijk wat up-to-date adressen weet, waar een -ehh- krijsend kind (want die dagen heb je gewoon) niet de zaak uitgekeken wordt, er genoeg vertier is om de héle dag te kunnen blijven plakken én -en die vinden we simpelweg het belangrijkste- waar je het zelf ook écht naar het zin hebt. Komt 'ie:

Theehuis Bos en Hei, Naarden

Theehuis Bos en Hei, Naarden

Oké oké, wellicht niet de meest fotogenieke plek op aarde, maar Theehuis Bos en Hei is fantastisch met kleine kids. Lekker overzichtelijk spelen en daarna -of ervoor- het kabouterpad bewandelen op zoek naar kabouter Spillebeen. Of Plop. Noem een beter idee. Om nog even terug te komen op het theehuis, middenin het prachtige bos; hier zak je lekker weg in de no-nonsense sfeer van Bos en Hei. Verwacht niet te veel, maar vooral gewoon lekker een dagje rust, terwijl de kinderen rondrazen door de speeltuin. Maar bestel van de prima kaart. Want die kaart valt heus niet tegen. Zo, iedereen tevreden.

Theehuis Bos en Hei

 

Mocht het kabouterpad wel erg aanlokkelijk klinken? Vergeet geen appelkoekjes of Nutripops van NaturNes Bio mee te nemen. Een redmiddel tegen de plotselinge trek. En wellicht dat de kaboutertjes ook wel wat lusten.

Heidezicht, Bussum

Heidezicht, Bussum

When in Bussum en het is toevallig een mooie herfstdag? Go go go naar Heidezicht. Niet tenminste om de waanzinnige speeltuin voor de kinderen, zo eentje waar je best zelf ook nog een keertje van de glijbaan zou willen roetsjen (is ok). En vooral door de plek, omdat er behoorlijk wat goede borrelopties op de kaart staan. Enne, mocht het je ontgaan zijn, Heidezicht is óp de Heide. Dat betekent wandelen, rennen, eventueel bomen klimmen en daarna aan die welverdiende borrel (inclusief snacks voor de kids of een sticky pannenkoek). Met een giga groot theehuis, waar je heerlijk vanachter het glas naar buiten kijkt, is Heidezicht ook nog eens een plaatje van een plek. Rietendak boven je, glazen wand voor je: hier overleven we de koudere dagen wel. En als spectaculaire klapper op een heerlijke dag, is het er ook nog eens diertjes bekijken.

Heidezicht

Speelpark Oud Valkeveen, Naarden

Speelpark Oud Valkeveen, Naarden

Een geheime toptip? Dit mini speelpark in Naarden. Het is er in één woord: fantastisch. En dat zit ‘m alles in dat het een speelpark (leuker wordt het niet voor de kids) is, maar wel eentje minder massaal. Iets rustiger, laidback en niet om de drie minuten hetzelfde riedeltje uit iedere prullenbak (heeft ook z’n charmes hoor, maar soms gewoon even niet). De kids niet te stuiteren en jij juist op zoek naar een dagje ronddwalen? Oud Valkeveen. Geen idee wat te doen, maar binnen blijven geen optie? Weer: Oud Valkeveen. Afijn, Oud Valkeveen verveelt niet, als we het kroost moeten geloven. Kan ook niet, er is een enorme speeltuin, in de zomer claim je er een plekje aan een lekker meer, er is een theater, er zijn (overdekte) attracties, er is een bioscoop (met lieve films voor de kleintjes) en er is een indoorspeelhal (maar die slaan we liever over…). Bonustip, ga vooral met meerdere gezinnen (als het weer mag), dan maak je het voor jezelf ook leuk. Lees: gezellig.

Oud Valkeveen