Nederland, Leiden21 oktober 2020, door Michel + Renske

Een Leidse ontdekking: de Tuin van de Smid

Nederland, Leiden, 21 oktober 2020, door Michel + Renske

Een Leidse ontdekking: de Tuin van de Smid

In het weekend hebben we zin in het weekend en buiten het weekend om hebben we nóg meer zin in het weekend. Kortom; we love een goed herfstig weekend. Niks lekkerders met dit herfstweer om de buitenlucht op te zoeken, een beetje lummelen en (vooral!) verder niet zo veel doen. Noem het niksen. Nog lekkerder om dit te combineren met wat vermaak voor de kids (lees of speeltuin of beestjes of speeltuin én beestjes) laat de Tuin van de Smid in Leiden nou een antwoord zijn op al hetgeen wat we een perfect herfstweekend noemen voor je spannende zaterdag of iets meer laidback lazy sunday.

De tuin van de Smid

De tuin van de Smid

Waarom de Tuin van de Smid? We schetsen een dagje in het Leidse even voor je uit: wanneer je de auto net voor het bruggetje hebt geparkeerd, waar een fietspad start en de autoweg ophoudt, stuit je zomaar op een pad de natuur in. Op de bordjes is duidelijk aangegeven where to go (verdwalen is geen mogelijkheid, no worries). Na een korte wandeling van een halve kilometer, kom je op plaats van bestemming; de Tuin van de Smid. En de Tuin van de Smid is naast een heerlijk landgoed met beestjes overal: we noemen lieve paardjes, pony’s, mekkerende schapen en vooral heel veel tokkelende kippen. O en dan vergeten we bijna de varkens te benoemen, die liggen vrolijk door de modder te rollen aan de achterkant van de Tuin van de Smid, tegenover het hok met alle fazanten, kippen en ander gevogelte. Plezier gegarandeerd!
Er is namelijk óók een heerlijke kas, waar je koffie kan drinken, taart kan eten en zelfs uitgebreid kan lunchen. Nu is dit alles beschikbaar voor take out van maar liefst half 10 ‘s ochtends tot 5 uur ‘s middags, horen we daar het ideale menu om een herfstige familiepicknick mee te organiseren? En ben je hier rond de middagklok (of iets later), trakteer jezelf op de zelfgemaakte polder friet, smaakt naar meer porties… Los van het dierenplezier is er in het take out luikje nog meer te koop, namelijk mooie gerecyclede wollen dekens, thee en ander spul voor thuis. Doen dus! En mocht je nog niet overtuigd zijn, bewaar ‘m dan voor later. In gezonde wereldtijden is het namelijk ook mogelijk om de locatie te huren voor een feest of partij, leuk tussen de paarden en schapen in.

Mocht je sowieso op zoek zijn naar natuur + take out koffie (we bedoelen: een frisse neus halen en je handen tegelijk warm houden aan een take away koffie/thee/warme choco)? We hebben een lijst met plekken welke precies aan die wens voldoet.