20 december 2017, door Maartje

Kidspired, Amsterdam

20 december 2017, door Maartje

Kidspired, Amsterdam

Zodra de muziek aan gaat, begint mini te dansen of te zingen. Dat levert veel smeltende harten op wanneer het in een winkel gebeurt. Herkenbaar? Misschien moet je mee naar de lessen van Kidspired. Daar geeft Francesca muzieklessen aan de allerkleinsten. Nou ja, vanaf twee jaar. Dat is pretty mini, niet?

Lieve Francesca Vencken besloot haar passie voor het maken van muziek en haar werk als muziek- en Montessori lerares te combineren. Met Kidspired tot gevolg. In haar werk op de (voor)scholen zag ze hoe het samen muziek maken zelfvertrouwen en focus van de kinderen bevorderde. Sommige kindjes in de klas bloeiden helemaal op tijdens het maken van muziek. Toen Francesca dat zag, wist ze dat ze deze muziekbeleving van kindjes graag wilde stimuleren. 

Behalve de muzieklessen die ze geeft op twee basisscholen en het asielzoekerscentrum in de Bijlmer, geeft ze ook muzieklessen voor peuters en kleuters. Kidspired gaat ervan uit dat kinderen muziek leren zoals ze een taal leren. Spelenderwijs leren ze muziek, ritme en beweging. De volgende set van 8 lessen begint op 22 januari, vlak achter Museumplein.

Ik zie het al helemaal voor me; kind-lief die staat de klappen in de handjes en wiegen met de heupjes. Misschien nog wat onverstaanbaar gezang erbij. Samen met een heel groepje van die bolle wangen. Daar smelt je toch van? Papa en mama mogen lekker blijven kijken bij de groep van 2-4 jaar. Dus smelten zullen we.

X,
Nina