Nederland15 april 2020, door Maartje

Dagje weg? Pak je kids op en ga naar Den Haag! 3 x het leukste van de Hofstad

Nederland, 15 april 2020, door Maartje

Dagje weg? Pak je kids op en ga naar Den Haag! 3 x het leukste van de Hofstad

Oh Oh Den Haag, mooie stad daar vlakbij het water. Gaan we naar Den Haag (met de trein natuurlijk, en dan lekker meer dan genoeg snacks inpakken voor zowel de heen als de terugreis, u snapt), dan is de kans ontzettend groot dat we het strand even aantikken. Daar komen we snel op terug: in de Haagse binnenstad is namelijk óók volop te beleven. Waarvan acte. Onze favorieten van de Hofstad.

HET KINDERBOEKENMUSEUM DEN HAAG

HET KINDERBOEKENMUSEUM DEN HAAG

Waar nemen we de koters nu weer mee naar toe? Zoek je nog een binnenactiviteit (binnen, want we leven nog steeds in de Lage Landen en moeten het strand vanwege windhozen en hagelbuien zo nu en dan skippen) voor de kids, denk dan eens aan het kinderboekenmuseum in Den Haag! Een leuke middag of ochtend voor iedereen, beloofd.

In het grote gebouw van de eveneens grote Haagse bibliotheek, zit het kinderboekenmuseum verscholen. Het museum is eigenlijk al leuk vanaf een jaar of 1,5 a 2 jaar. Zo vind je er een verdieping voor de kleintjes en zit er ook nog een ruimte die wat leuker is voor de wat oudere kindjes. Vanaf zes jaar krijg je bij je toegang een gadget waar je de interactieve spelletjes mee kan “unlocken”. Extra leuk voor grote broers en zusjes! Niemand teleurgestelde gezichtjes.

Terug naar de jongere kindjes: daar is enorm veel leuks voor geregeld! Zo kun je door Rupsje Nooit Genoeg kruipen en onderweg getallen tellen. In de wereld van Kikker doe je je schoenen uit en kun je vissen, taarten bakken bij het huisje van Haas en “schaatsen” met Kikker. Bij binnenkomst kun je zelfs een gestreepte kikker broek aantrekken (wees niet bang, gewoon over de kleding die ze al aan hebben ;-))

Daarnaast staat er voor de kleine brandweerfans een brandweerwagen, zo copy paste vanuit de Annie MG Schmidt boeken. Een spektakel waar de kids het nog láng over zullen hebben. En dat is niet alles: beneden is een enorm kleurrijk gezellig café om het bezoek mee af te sluiten (of te onderbreken). Met speciale tafels waar de ouders boven zitten en de kinderen onder de tafel een zitje hebben. Dat is toch leuk? Wordt je zelf ook weer bijna kind van.

Foodhallen Den Haag

Foodhallen Den Haag

Gaat Den Haag naast hofstad ook stad van de gezellige foodhallen worden? Het zou zomaar kunnen. De Foodhallen Den Haag opende onlangs de deuren en het is groot feest hier. Van oesters tot burgers tot pizza’s, het is er allemaal.Ja, die start van de eerste Foodhallen zo’n vijf jaar geleden in Amsterdam-West is een start van het vliegende formaat geweest. Vorig jaar volgde Rotterdam en voilà, ook Den Haag heeft de ogen geopend: er is ruimte zat voor een foodhal á la Foodhallen.
En het mag gezegd worden, de Haagse dependance van de Foodhallen bevindt zich op een erg leuke plek: namelijk in het winkelhof van de Haagse Bluf. Vinden wij leuk, omdat: je dan niet meer afhankelijk bent van de Grote Markt of Het Plein voor een fijne borrelplek midden in de stad. En ook leuk aan deze locatie: Loetje Den Haag en The Collector (prachtig boutique hotel). So excuse us, wie heeft het nog over de vergane glorie van de Haagse Bluf?

De Boomhuttenclub

De Boomhuttenclub

Het zit zo: De Boomhuttenclub, aan de leuke Boekhorststraat in Den Haag, is een uiterst smaakvolle combinatie van horeca voor volwassenen en speelplezier voor kinderen. Zeg maar het tweede thuis voor jonge gezinnen. Het interieur (prachtig Scandinavisch houtwerk), de leestafel, de lunchkaart en vooral de aperitief-sectie op de menukaart maken het een niet te missen hotspot voor ouders. Een hippe yup heeft natuurlijk yupse kinderen en geloof ons nou maar, die willen na een bezoekje aan De Boomhuttenclub echt niets anders meer.

Hier wordt stijlvol spelen er met de paplepel ingegoten en zijn bezoekjes aan MonkeyTown en Candyworld echt wel passé. De prachtige ‘boomhutten’ zijn gemaakt in hetzelfde lichte houtwerk als de rest van de zaak. De Boomhuttenclub is natuurlijk lang niet zo groot en veelzijdig als, zeg, MonkeyTown, maar wel lekker intiem. We tellen in totaal drie boomhutten, die met elkaar in verbinding staan door middel van touwladders en glijbanen. Gescheiden van het horeca gedeelte door glas. En met Schotse pannenkoeken met geitenkaas of blauwe bessen op het menu begrijpt u: deze club is voor zowel ouder als kind een feestje. Dus hup hup yup, het is prima vertoeven hier. De frisse Boomhuttenclub bevindt zich in het voormalige Cinema Americain. Er is een heuse limobar, maar dus ook een wijn en fijne borrelhappen. Wilden we toch even benadrukken. Proost, op De Boomhuttenclub.