20 april 2020, door Maartje

Kids to Stay: 3 x tuin-tertainment (maar op het balkon kan het ook)

20 april 2020, door Maartje

Kids to Stay: 3 x tuin-tertainment (maar op het balkon kan het ook)

Wie zegt dat je in en rond huis niet énorm van de zon kunt genieten? Dat zul je ons niet horen zeggen hoor! Ben je mal. Genoeg te doen. Úren zoet met deze tips, en dat met hun neuzen heerlijk in de buitenlucht. Dan hebben ze aan het eind van de dag echt wel wat lekkers verdient. Wij zetten er altijd een bakje Nutripops bij, een tussendoortje in de vorm van gepofte granen met tomaat of met wortel waar iedereen blij van wordt. Klinkt gek maar wie ze eenmaal in zijn handen heeft, wil niets anders meer dan deze biologische kinder'chipjes' zonder zout en niet gefrituurd - ze zijn namelijk echt ontzettend lekker! De gepofte granen met groente zijn er voor kindjes vanaf 10 maanden oud en werden speciaal ontwikkeld voor kleine handjes om te pakken, proeven en ontdekken. Elk blikje bevat zo'n 5 porties en is - hoe fijn - goed hersluitbaar. Een lekker en ideaal tussendoortje.

 

Makkelijke Moestuin

Makkelijke Moestuin

Ja hoor, het wordt lente! Hét moment om een project te maken van De Moestuin. Gewoon in je eigen achtertuin of op het balkon. Een klein ‘tuintje’ bestel je namelijk online gewoon bij het (lokale) tuincentrum; meestal hebben ze zelfs ook kleine versies van een glazen kas. Leuk en leerzaam is het om samen in het zand te gaan wroeten en te spelen met zaadjes. Wedden dat je spruit elke ochtend even gaat spieken of er al geoogst kan worden? Wij zijn fan van de Makkelijke Moestuin: meer hufterproof wordt het telen van je eigen groenten en kruiden niet.

Barbecueseizoen!

Barbecueseizoen!

Naar Zuid-Afrika gaan we nu even niet maar we dromen over het land van de braai en besluiten dat het barbecueseizoen ook hier gewoon begonnen is. Een klein beetje zon? Het balkon op, de tuin in of gewoon een stukje van de stoep in beslag nemen voor een gezellige mini-vakantie aan huis. Het kleine spul mag zelf aan de slag met de houten speelbarbecue van Lidl. De set komt compleet met gegrilde groenten, worstjes en zelfs sauzen om een en ander het af te toppen. Wij tekenen het jonkie alvast uit in een zwembroek, glanzend van de zonnebrand en in een kinderschortje van Dille & Kamille. Veeg ons maar op.

Is het tijd om voor het eggie te gaan barbecue, en hebben papa en mama de handen uit de mouwen (en een borreltje in de hand), dan doen de kids natuurlijk gewoon mee! Een snackje uit het Nutripops blikje en als we aan tafel gaan, combineren we het worstje van de BBQ met een potjes babyvoeding. Babyvoeding? Ook voor mijn peuter? Of kleuter? Absoluut! De zachte zoete aardappelmoes is ontzettend lekker met verse boontjes en werkt met een (vega) worstje van de grill supergoed als sausje. Die van ons is fan.

mini weermannetjes en -vrouwtjes

mini weermannetjes en -vrouwtjes

Perfect voor een middag in de tuin of op het balkon, is het maken van een eigen mini-weerstation: een regenmeter meet hoeveel regen er valt (Hallo Holland), een windvaan laat weten in welke richting de wind waait en de zon op je bol helpt bij een goed humeur ;-). 

Hoe maak je een regenmeter? Je hebt alleen een lege plastic fles van twee liter nodig. Die snijd je op een hoogte van tweederde af. Het bovenste deel van de fles draai je ondersteboven en plaats je in het onderste deel. Even met wat plakband vastzetten en klaar. Met een liniaal en een watervaste stift maak op een stuk tape je een schaal in centimeters die je op de fles plakt. Zet de meter op een plekje waar de regen goed bij kan en vanaf dan mogen ze iedere dag, op hetzelfde tijdstip, de regenmeter controleren. Wel iedere dag leegmaken.

Hoe maak je een windvaan? Knip een driehoek uit het karton. Hier maak je de pijl en de staart van de windwijzer van door de top van de driehoek af te knippen (zo krijg je een kleinere driehoek (de pijl) en een piramide zonder top (de staart)).

Pak een rietje en knip aan beide uiteinden een inkeping. Duw de top van de net geknipte driehoek aan de ene kant van het rietje en het andere stuk karton aan de andere kant. Beide stukken karton duw je met de knipkant in het rietje. Duw de punt van het satéstokje door het midden van het rietje. Teken een kruis op het papier door twee lijnen te trekken van de punten linksboven naar rechtsonder en van linksonder naar rechtsboven. Zet de bloempot met de bovenkant naar beneden op het midden van de papier. Teken met stift een rondje op het papier, strak om de bloempot heen. Maak een gaatje in het midden van de cirkel. Knip de cirkel uit. Teken of schrijf de windrichtingen (noord, oost, zuid en west) op de cirkel. Vul de bloempot met zand of met aarde en leg de cirkel er bovenop, met de windrichtingen naar boven. Zet het tweede rietje in het gaatje in de pot met aarde. Steek de satéprikker met daaraan het rietje met de pijl in het rietje in de aarde. Zet je windwijzer op een winderige plek. Controleer met een kompas (zit vaak ook op een smartphone) waar het noorden is. Kijk hier voor plaatjes, dat helpt!

(bron: Natuurmonumenten)

nutripops voor maar 50 cent

nutripops voor maar 50 cent

Die NutriPops zijn overigens hartstikke nieuw van NaturNes Bio! Om die reden mag je ze nu voor 50 cent proeven. Hoe? Kassabon bewaren, inscannen, opsturen en je krijgt het resterende bedrag teruggestord. Hier lees je meer: NaturNes Bio Nutripops