Kieken bij Nina & Jop
Op maandag (want dat begint zo lekker de week) meekijken met de foto’s van echte bruiloften - het naslagwerk voor iemands echte plakboek. In de categorie smullen en ideeën bietsen mag.
Nina en Jop wonen en werken in Amsterdam (en zijn o.a. de breinen achter SLA) maar Nina’s familie komt uit Zweden; meer dan prima reden om naar het Scandinavische land af te reizen voor een aantal van de mooiste dagen van hun leven - dat is tenminste onze conclusie, het kan niet zo zijn dat het leven van het stel er standaard zo uit ziet. Op 18 juli 2015 trouwden de twee in het prachtige HäringeSlott zo’n 20 minuten buiten Stockholm, samen met 120 familieleden en beste vrienden.
First things first: die jurk?! Die werd bij Bloomfeld gekocht en is van Berta Bridal. Het was de 5de jurk die Nina aanhad en ze wist meteen dat dit hem was (ah! Het bestaat). De korte sluier met parels en vintage kant liet ze maken door Bibi van der Velden die er een geërfde broche van Nina's overleden oma in verwerkte.
En nog eerder: de voorpret? Eigenlijk was het hele proces naar De Dag toe het grootste feest (zoals dat heurt, iedere dag een feestje): getweeën naar Häringeslott voor een pre-tasting a 4 uur dineren met heel veel wijn (goed gelukt dus). En een 4-daagse bachelorette op Ibiza. Normaal gesproken heeft Nina naar eigen zeggen (echt) altijd alles door maar toen haar vriendinnen op woensdagochtend vroeg voor de deur stonden, was de verrassing groot. 10 meisjes en Ibiza als eindbestemming, met het huis waar Jop Nina het jaar ervoor ten huwelijk had gevraagd als slaapstek (yum). Checklist: handdoeken met foto’s van het koppel, speurtochten over het eiland, een thuiskok, verhalen en speeches – allemaal om nooit te vergeten. O, en nog een 'steel de stijl-tip': Nina toog met moeders naar Florence voor een knappe avondjurk, een kort gouden jurkje van Dolce Gabbana. En nam danslessen bij Anna-Alicia voor de openingsdans (wie zegt dat klassiekers niet meer mogen?).
Hoogtepunt van de trouwerij? De sfeer. Iedereen was lief, er werd veel gehuild en nog veel meer gelachen. Het leek wel of iedereen zich op z’n gemak voelde en net zo ervan genoten als wij. Maar het moment dat ik met mijn oom langs het altaar liep is toch ook wel een van mijn hoogste hoogtepunten; iets waar ik als klein meisje al van droomde en ineens was dat moment daar… Toen ik eerst alle mensen zag van wie ik houd en tot slot Jop daar aan het einde, dat is onbeschrijfelijk.
De beste tip die kreeg? Simpel maar waar; maak een secret pinterest board aan voor al je inspiratiebeelden.
De beste tip van jezelf? Begin vroeg, dan blijft het leuk. Ik heb nauwelijks stress ervaren omdat ik elke keer weer een klein stukje deed. Maar neem, als je in het buitenland trouwt en als het even kan natuurlijk, ook een weddingcoördinator. Ik heb alles zelf gedaan in het begin en pas de laatste maand heb ik Nadine Schultz van Memory Event ingeschakeld. Dat was echt een last van m’n schouders. Zij woont in Zweden en kon alle puntjes op de i zetten. Op de dag zelf was zij aanspreekpunt waardoor mijn bruidspersoneel meer tijd had om te genieten.
En iedereen was vanaf vrijdagavond al welkom voor pre-wedding drinks waardoor we op zaterdag, de trouwdag, niemand meer gedag hoefden te zeggen. Wat onze gasten (en wijzelf zeker ook) als een van de leukste dingen hebben ervaren, is dat we een locatie hadden gekozen waar iedereen kon blijven slapen: geen gedoe met taxi en napraten bij het ontbijt was meteen een kleine after-party.
fotografie door Therese Winberg