Zweden, Stockholm6 augustus 2019, door Maartje

droombestemming: c/o Häringe Palace, Stockholm

Zweden, Stockholm, 6 augustus 2019, door Maartje

droombestemming: c/o Häringe Palace, Stockholm

Het is niet voor niets dat iedere Zweed die wat opzij kan zetten een buitenhuis koopt. De rijksten van het land wonen, enigszins traditiegetrouw, in de hoofdstad en voor hun vrije tijd zoeken die luitjes het als het even kan in de buurt. Geef ze eens ongelijk: de omgeving (zeg binnen een straal van een uur rijden) van Stockholm is allemachtig prachtig, uitgestrekt en je kunt er een kanon afschieten, zo rustig. Willen wij ook, zo’n luxe leven in de buitenlucht, al is het maar voor een weekend. De tip van het jaar voor het inlossen van van alles op die wensenlijst? Het fabuleuze Slot Häringe of wel c/o Häringe Palace, Stockholm

Op een dik half uur rijden ten zuiden van Stockholm staat Slot Häringe, een zeventiende-eeuws kasteel dat te midden van een schilderachtig natuurgebied staat, Häringe-Hammersta. Het indrukwekkende pand werd gekocht door de c/o groep (care of hotels) en werd omgedoopt tot c/o Häringe Palace of c/o Häringe Slott, een droom van een off-beat hotel.

Een beetje klassieke chique, volop boho wuft, wat strak design en heel veel originele, soms wat choquerende kunst. Inspirerend, dat sowieso. Voor je rust kom je er, want meer dan een goed boek lezen, uitgebreid high teaën, overheerlijk eten van de traditionele Scandinavische gerechten gebaseerd op de principes van slow food in de fabelachtige balzaal van het slot, wandelen of fietsen in de omgeving, bowlen op de  bowlingbaan uit 1930, baantjes trekken in het olympisch buitenbad en onovertroffen tukken in een koninklijk bed omringt door antiek meubilair, kun je er niet.