27 maart 2021, door Nina van Hilst

Kinderboeken om zelf te lezen (met een vleugje activisme)

27 maart 2021, door Nina van Hilst

Kinderboeken om zelf te lezen (met een vleugje activisme)

Zo lezen we ze iedere avond voor en zo lezen ze zelf een boekje. En bij die wijze ontwikkelingen horen ook wijze lessen. Dus geven we het grut graag boeken met een mooi moraal. Over sterke vrouwen, een inclusieve wereld en lief zijn voor de natuur. Want een betere wereld... begint bij onze kinderen. Daarom: kinderboeken om zelf te lezen, met een vleugje activisme.

Mama is minister-president

Mama is minister-president

Wie dit jaar naar de inauguratie van Joe Biden en vicepresident Kamala Harris heeft gekeken, kan zich vast het kippenvelmoment nog herinneren. De eerste vrouwelijke vicepresident van de Verenigde Staten. En dat wensen we hier toch – ooit of wie weet wel binnenkort – ook? ‘Mama is minister-president’ vertelt het verhaal over een jongetje die met zijn klas op bezoek gaat bij zijn moeder die minister-president is. De kinderen belanden in een avontuur met een spannende ontknoping. In dit gebeuren leren kindjes over vrouwen, mannen, heldhaftigheid en politiek. En uiteindelijk komt alles natuurlijk weer goed. En leren kleine meisjes en jongetjes dat je geslacht niet bepaalt welke rol je gaat vervullen.

Mama is minister-president

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes - 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes - 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Het kinderboek ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes’ werd wereldwijd een bestseller. In deel 1 en 2 werden de verhalen verteld over heldhaftige, bijzondere en grootste vrouwen. Stuk voor stuk vrouwen die de wereld ten goede hebben veranderd. En nu – tromgeroffel – is er ook ‘Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen’. Zodat we onze meisjes én jongens kunnen vertellen dat dichtbij en ver weg vrouwen net zulke goede dingen voor elkaar krijgen als mannen. Nederlandse vrouwen die iets moois hebben bijgedragen als schrijver, bergbeklimmer, arts, wetenschapper, politicus of activist. Vrouwen om trots op te zijn en ons door te laten inspireren.

Bedtijdverhalen voor rebelse meisjes – 100 bijzondere Nederlandse vrouwen

Palmen op de Noordpool

Palmen op de Noordpool

Dit boek staat boordevol informatie over klimaatverandering. Palmen op de Noordpool vertelt op een luchtige manier verhalen over geschiedenis, wetenschap en ontwikkelingen over het klimaat en duurzaamheid. Kinderen wordt duidelijk waarom klimaatverandering het grote thema van de komende jaren is. En biedt hoop dat we samen goed vooruit kunnen. Het boek is geschikt voor kinderen vanaf 9 jaar.

Palmen op de Noordpool