Nederland, Amsterdam1 maart 2023, door Maartje

Kinderkappers in Amsterdam

Nederland, Amsterdam, 1 maart 2023, door Maartje

Kinderkappers in Amsterdam

Een kinderkapper? Dat is toch gewoon een kapper? Mis! Of nouja, niet helemaal mis, maar toch is de kinderkapper echt wel een vak apart. Die kappers hebben namelijk ervaring met het knippen van kids. Dat wil je, want niemand zit te wachten op een te korte pony, omdat je peuter zat te wiebelen. Of op een beledigde kapper, omdat je kroost überhaupt dat geknip echt niet ziet zitten. Nee hoor, doe ons de kinderkapper maar. Waar? Hier:

Kleine Parade, de Pijp

Kleine Parade, de Pijp

De ene ‘kinderconceptstore’ is de andere niet en bij De Kleine Parade aan de Gerard Doustraat, midden in de Amsterdamse Pijp, gaat het hartstikke goed. Op 4 april 2015 gingen de deuren open en we zijn er, jaren later, kind aan huis voor de kinderkapper (heel gemakkelijk online te boeken – houden we van), voor de collectie kleding (vooral de kids collectie is smullen en in de categorie ‘mooie merken in zachte tinten’ is De Kleine Parade ook je pitstop voor je new born) en voor de puike cadeaus: knappe jongen die niet slaagt bij De Kleine Parade voor een cadeautje voor de mini. Lees meer: De Kleine Parade Amsterdam

Blitskikker

Blitskikker

Aan de Javastraat vind je het frisse Blitskikker, waar je kunt shoppen terwijl een kinderkapper je spruit onder handen neemt. En waar je trouwens ook alle spullen die ze verkopen instant wilt hebben.

Outfitjes van mooie merken en speelgoed dat net een paar duiten meer kost, maar ook niet gelijk in de bak met plastic meuk belandt. Ook voor de leukste cadeautjes, schoenen en accessoires kun je hier terecht. Oh en nog even over die kapper: hier word je zoon geknipt en krijgt je dochter eindelijk die langgewenste invlecht in een motor, busje of carrouselpaard. Of op schoot, als het toch een beetje spannend is.  

Blitskikker

Beeld via Blitskikker.nl

Wijs West, Amsterdam West (Bilderdijkstraat)

Wijs West, Amsterdam West (Bilderdijkstraat)

Wijs West aan de Bilderdijkstraat is, naar eigen zeggen, een all-in-one bestemming voor drukbezette ouders. En ja hoor, we can agree. Verwacht een heerlijk ruime zaak met bergen speelgoed, goeie koffie (want van Bocca Coffee), die onmisbare kinderkapper dus en diverse leuke workshops en activiteiten, waaronder voorleesuurtjes in het Engels.

Wijs West

Bilderdijkstraat 62 * Amsterdam

Teuntje, Haarlemmerdijk (Centrum/ West)

Teuntje, Haarlemmerdijk (Centrum/ West)

Teuntje aan de Haarlemmerdijk is precies zo’n heerlijke ‘buurtwinkel’ waar ouders uit de Jordaan de deur plat lopen. Want ze hebben er gewoon ook precies álles wat je nodig hebt en dan ook nog precies goed. Speelgoed, kleding, schoenen, cadeautjes en vooral ook al die knetter-praktische dingen die je altijd net nodig hebt, zoals broodtrommels, sokken, gymschoenen, een leuke paraplu voor die kleine en een heel arsenaal aan kinderwagens. En ja, ook de kinderkapper. Die komt op afroep: vraag er even naar, dan krijg je haar nummer en app je voor een afspraak. Kind kan de was doen.

Haarlemmerdijk 132, Amsterdam

Rollende Kappers

Rollende Kappers

Prima, al die tips, maar alsnog hebben we op onze vrije dag vaak geen zin om de hele meute naar een salon te slepen. Zo’n onderneming. Kan die kapper niet naar ons toe komen? Mais oui, dat kan en wel, in de vorm van de Rollende Kappers. Uitkomst! De Rollende Kappers knippen aan huis, op het moment dat het jou uitkomt. Scheelt een hele toer én de kinders krijgen een nieuwe coupe aangemeten in een vertrouwde omgeving. Het is al namelijk spannend genoeg, een onbekende dame die zomaar de schaar in je manen zet. Dan is het toch fijner in je eigen kinderstoel en met je favoriete speelgoed binnen handbereik.

Een afspraak maak je hartstikke easy via de website. Voor je mini, maar trouwens ook net zo makkelijk voor jezelf. Go go go, voor happy new hair tijdens de komende borrels, dinertjes en brunches.

Rollende Kappers (beeld via Rollende Kappers)

020 Studio

020 Studio

In 020studio is onder andere een gespecialiseerde kinderkapsalon. Kinderen zijn welkom om in de speelruimte geknipt te worden. Bij 020studio is knippen gezellig en spelenderwijs. Je kan online boeken voor een afspraak. Leontine heeft jarenlange knipervaring en heeft zelf twee zonen. Vaders en moeders kunnen zich ook laten knippen terwijl de kinderen spelen!

Rietwijkerstraat 27, 1059 VV Amsterdam

 

(beeld via Treatwell – blijft ook een fijne tip voor last minute knip-stress)