8 april 2019, door Maartje

Kinderschoenenlabel Bear & Mees

8 april 2019, door Maartje

Kinderschoenenlabel Bear & Mees

De gemiddelde kids sneaker heeft het zwaar te verduren. Er wordt op gerend, geklommen, gefietst en gevoetbald. We willen dus een stapper die tegen een stootje kan en die er als het even kan ook nog gezellig uitziet. Of stoer, als je het onze kleuters vraagt. Plus een paar dat betaalbaar én duurzaam is. Lastig? Mais non, zo blijkt uit de eerste collectie van Bear & Mees.

De schoenen worden met de hand gemaakt en zijn van duurzame en diervriendelijke materialen en deels van gerecyclede PET-flessen. Voor de zomer heeft het schoenenmerk gekozen voor het thema safari en dat betekent tijgers, luipaarden en zebra’s voor aan de pootjes van je kind. Iets minder wild zijn de andere printjes, die gebaseerd zijn op de fascinerende onderwaterwereld. Allemaal met klitteband, rubberen neus en – dit vinden we geniaal – badstof voering zodat je mini er met blote voetjes in kan.

Fun fact: het merk is vernoemd naar de twee zoons van oprichtster Ellen Rijntjes, die eerst jarenlang verantwoordelijk was voor het damesschoeisel van Fabienne Chapot. Toen ze voor haar eigen jongens onmogelijk kwalitatieve schoenen met een leuk design kon vinden besloot Ellen het heft in eigen handen te nemen en een eigen label te starten. Wij zijn fan.

www.bearmees.com