Duitsland12 november 2022, door Nina van Hilst

Kleine Bleibe, minimalistische design cabins in Duitsland

Duitsland, 12 november 2022, door Nina van Hilst

Kleine Bleibe, minimalistische design cabins in Duitsland

Denken we aan Duitsland, dan denken we aan ouderwetse, geitenwollensokken blokhutten in de bossen. Think again. Kleine Bleibe heeft twee minimalistische design cabins in de bossen van Westerwald in Duitsland. Caro en Nils zijn hotelmanager en architect en uit hun gouden handen komen deze duurzaam gebouwde vakantiehuizen in het wild, tussen Keulen en Frankfurt. Deze vakantiehuisjes voor 2 tot 4 personen hebben een strak, houten interieur en hebben beide toegang tot de sauna, van waaruit je zo de bossen in tuurt. Het dorpje Reckenthal - met maar 114 inwoners - heeft geen winkels. Neem dus alles wat je nodig hebt mee - boodschappen, wijn, boek, elkaar, check - voor een paar dagen in deze houten droom in de natuur.

 

Toch liever naar België? Bij Justalittlecabin is het bijzonder slapen in een eco cabin.

Kleine Bleibe

Kleine Bleibe

In een historisch mini dorpje in het Westerwald heeft een jong, stijlvol stel deze twee cabins gebouwd. Design meets eco cabin meets rust en tijd voor elkaar. In de omgeving is weinig te koop en dus moet je het doen met wat er is: veel rust, veel natuur en een heerlijk vakantieverblijf. Plus natuurlijk wat je zelf meeneemt aan boodschappen. En met deze ingrediënten kunnen we prima genieten, dachten we zo.

Cabin 1 heeft plek voor 4 personen en heeft 2 slaapkamers en 2 badkamers. Cabin 2 is voor iemand alleen of een stel. Beide huisjes zijn qua interieur strak en toch warm, door het gebruikte hout en de connectie met de natuur buiten. Een plek om eens heerlijk bij te slapen en knuffelen, wat boeken te verslinden, wijntjes te genieten en spelletjes te spelen. Natuurlijk kun je heerlijk wandelen in de omgeving en heb je spierpijn, duik dan de evenzo mooie sauna in. Kleine Bleibe is echt een plek zu genießen.