Duitsland, Hamburg27 oktober 2022, door Nina van Hilst

Restaurants en bars in Hamburg

Duitsland, Hamburg, 27 oktober 2022, door Nina van Hilst

Restaurants en bars in Hamburg

Yes! Je bent in of gaat naar Hamburg. Lucky you. In deze havenstad aan de Elbe is volop te ontdekken, beleven en verorberen. Over dat laatste hebben we een klein blaadje vol geschreven. Welke restaurants zijn hip en hot? Bij welke wijnbars zit je knus en bijzonder? En waar is het heerlijk ontspannen eten en drinken? Als gastronomie je lief is, ga dan vooral tussen woensdag en zondag naar Hamburg. Veel zaken zijn op maandag, dinsdag en soms zondag gesloten. Verder heeft Hamburg veel uiteenlopende, goede restaurants en bars. Dus enjoy!

 

Wil je weten wat er te bezichtigen valt in Hamburg? Ook daar schreven we over. En voor koffie, ontbijt en lunch maakten we ook een apart lijstje.

Salt & Silver

Salt & Silver

Twee vrienden besloten hun banen op te zeggen en de wereld rond te gaan reizen. Geïnspireerd door hun reizen, het surfen en het Zuid-Amerikaanse eten, maakten Jo & Cozy de bestsellers Reisen, Surfen, Kochen en Tacos, Tequila, Tattoos. Plus nog wat toffe documentaires. Met al die heerlijke recepten en flair op zak, openden ze thuis in Hamburg niet één maar twee restaurants in St. Pauli. Bij Latin America proef je de smaken van Peru tot Mexico. En Levante serveert mezze-stijl, shared dining gerechten met de taste van Libanon tot Israel. Ben je hoteldebotel van het concept, dan is er ook nog Am Meer waar je visspecialiteiten kunt eten in de strandbar in St. Peter-Ording (zo’n anderhalf uur boven Hamburg en aan zee). Allemaal goed eten dus, bij de wild boys van Salt & Silver.

Tigre

Tigre

Om maar meteen in Latijns-Amerikaanse sferen te blijven, is er Tigre. Je vindt het hippe Tigre, nog een stukje verder het centrum uit, in de wijk Ottensen. Helemaal logisch dat ze zichzelf modern latin cuisine noemen, want hier komen smaken samen uit Latijns-Amerika, Azië en Duitsland. En dat uit zich in ceviches en tacos, bao’s en noodles en heerlijke rieslings en veltliners. En uiteraard ook pisco’s, tequilas en mezcals. Een overheerlijke mix van street food, drankjes en gezelligheid bij Tigre.

Die Alte Druckerei

Die Alte Druckerei

Als de ene Bartje de andere tipt, dan weet je dat het een goede zaak is. Zo kwam Die alte Druckerei op ons lijstje (thanks Jo!). Midden in de Altstadt ligt wijnbar Die alte Druckerei. In het mooie industriële hoekpand met terras zit je voor de beste wijnen en bites. Chic wijnmenuutje, simpele bites voor als je net iets te lang blijft zitten en fijne gasten. Meer hebben we niet nodig hoor. Van woensdag tot vrijdag zijn ze geopend vanaf 16.30 uur. In het weekend kun je ook aanschuiven voor koffie en ontbijt vanaf 11.00 uur. Om dan meteen zodra het middag wordt je eerste fles te bestellen. Kan hè. We opperen het maar even.

Die alte Druckerei

The Parkview, Lakeside en Fontenay Bar

The Parkview, Lakeside en Fontenay Bar

Nu zou het zomaar kunnen zijn dat je, net als wij deden, in The Fontenay logeert. Dit heerlijke luxe hotel met spa ligt aan het Außenalster meer. Onderin het hotel ligt restaurant The Parkview waar je binnen of buiten op het terras zo uitkijkt op het meer. Als je een drukke dag in de stad hebt gehad, zit je hier heerlijk rustig. Op het menu staan vega, vis en vleesopties (€25-30 voor een hoofdgerecht) en van wat meer experimentele gerechten tot de klassiekers. Wil je jezelf kietelen dan verhuis je naar het Lakeside restaurant (bovenin het hotel met panoramische views) wat een Michelin ster heeft. Mocht je niet in dit hotel slapen is de omfietstip toch wel de Fontenay Bar die zowel binnen als buiten op het terras prachtig uitkijkt over de hele stad.

Bullerei

Bullerei

In dit lijstje mag de Bullerei niet ontbreken. Al jarenlang een succesvolle uitgaansplek in het levendige Schanzeviertel. Qua locatie gevestigd in een voormalig slachthuis. Lekker industrieel met een roze randje. De Bullerei is een restaurant met terras waar ook regelmatig events (met live muziek) worden georganiseerd.

De deli is geopend vanaf 12.00 uur en het restaurant vanaf 17.00 uur. Bullerei heeft een Japans-Italiaanse kaart. En wat kun je je daarbij voorstellen? Van Italiaanse burrata tot pasta en van portobello of varken bereid op Japanse wijze. Maar ook gewoon een burger staat op het menu. Smullen en gezelligheid alom.

VO Restaurant en Bar

VO Restaurant en Bar

Midden op de Lehmweg in de knusse wijk Eppendorf vind je VO. Dit kleine zaakje serveert Asian streetfood en is een aanrader. Met lekker weer zit je op het kleine terrasje aan de straatzijde. Op het menu vind je kleine gerechtjes en veel vegetarische en vegan opties. Naast de wijn- en cocktailkaart hebben ze ook overheerlijke virgin cocktails, oftewel limonade. Een knus zaakje waar je vroeg op de avond zo kunt aanschuiven voor een verrassend lekkere hap. Later op de avond is reserveren aan te raden.

Meer lekkere ideeën

Meer lekkere ideeën

En verder nog wat eervolle vermeldingen van goede, unieke restaurants in Hamburg:

  • Hobenköök is een restaurant en food market waar je in een toffe industriële locatie kunt eten
  • Bij Haebel is een klein fine dining restaurant waar met zorg voor de natuur wordt gekookt
  • Vooral in de zomer zit je bij StrandPauli in een laidback omgeving op een stadsstrand aan de Elbe
  • Heb je trek in vegan? Bij Happenpappen eet je de lekkerste plant based gerechten.