België, Brussel15 juni 2023, door Michel + Renske

Koffie (en ontbijt) in Brussel? Die drink je hier!

België, Brussel, 15 juni 2023, door Michel + Renske

Koffie (en ontbijt) in Brussel? Die drink je hier!

Bakkie pleur, waar je ook gaat; je dagelijkse dosis moet je binnenkrijgen. Je eerste kop koffie? Vaak kan je er de klok op gelijk zetten. We helpen je graag een handje met deze ultieme lijst. Sla ze op, zodat je in elk stadsdeel voorbereid ten toneel verschijnt.

Damn Good Café

Damn Good Café

Vers van de pers. Want het kwartet van een team achter Damn Good heeft net de deuren geopend. De kater is wellicht nog licht voelbaar van de opening. Damn Good heeft z’n locatie mee, want centraler (en dicht bij het treinstation) kan niet. Zo is het perfect voor als je een dagje Brussel met de trein aan doet.

Daarnaast wordt er niet voor niks gepronkt met “alles homemade“. Dit is ook echt alles. En dat maakt Damn Good Café extra fijn. Om over de lekkere koffie, heerlijke (royaal belegde!) broodjes en cakes nog maar te zwijgen.

Café Boudin

Café Boudin

Hallo gezellige, knusse Café Boudin. In een stad als Brussel is een fijn licht en simplistisch tentje just what you need. Bij Boudin kan je terecht voor specialty koffie maar ook voor de lekkere of hartige trek.

Zo is er een ontbijt menu en een lunch menu en kan je van ‘s ochtends tot ‘s middags dus altijd aanschuiven. Moet er nog wat werk verzet worden? Ook geen probleem. Laptops are allowed. Ook geinig, op de brunch kaart van Boudin siert de Belgische wafel op de menukaart. Kan je die ook meteen van je lijstje afvinken.

Bouche

Bouche

Als er een tent is waar het moeilijk is te vertrekken dan is het Bouche wel. In het centrum van Brussel vind je deze heerlijke stek. Om de hoek van het grote park, waar je met je koffie to go dus ook meteen een heerlijk blokje om kan.

Bij Bouche willen we niet alleen de koffie meenemen maar ook het interieur. Heerlijke krukjes, mooie tafeltjes en fijne sfeer zorgen voor een thuiskom gevoel.

MOK specialty coffee

MOK specialty coffee

Mok, mok, mok. Niks kan mis gaan bij Mok. Hier neem je plaats in het grote raam of je nestelt je achterin aan de bar en de open keuken. Je bestelt een met zorg gezette koffie en worstelt je door de allerlekkerste menukaart. Een echte tip? De Japanse omelet, dat mag wat zwaar klinken voor op de vroege morgen maar is een echte tip.

Iets minder gek? Ga dan voor het eitje met roggebrood en Comté. Of voor het zoete ontbijt van de dag, zoals yoghurt met granola of een van de vers gemaakte pastries.

Buddy Buddy

Buddy Buddy

Buddy is je buddy, mogen duidelijk zijn. Want hier bestel je bijna alles met een dosis (of shot) pindakaas. Ja echt. Nutty. Zoals ze zichzelf graag omschrijven: nut butters coffee shop.

Het interieur wat je bij Buddy Buddy krijgt is allover roze en rood getint. Vinden we leuk, en is daarmee een waar Instagram-paradijs. Maar laat je hierdoor niet afschrikken, want de kwaliteit doet er niet aan onder.

Los van de iced coffee met pindakaas moet je absoluut de peanut cups bestellen, knapperige chocolade van buiten, met heerlijke pinda spread van binnen.

Zalig.

 

Stella specialty coffeebar

Stella specialty coffeebar

Stella, vernoemd naar de hond die overal schittert als logo en zelfs als star icon op de zak koffie bonen. Als dat geen goals zijn.

De zaak heeft een lichtinval waar je u tegen zegt en zomers resulteert dat in een soort ik-zit-op-het-terras vibe binnen in het kleine zaakje.

Iets noordelijk van de wijk Sint-Gilles vind je Stella, perfect dus als je vanaf centrum richting dit gezellige wijkje loopt.

Niet zo into koffie? Je vindt hier ook heerlijke lattes. Naast de gevestigde orde zoals matcha en chai, vind je hier rosewater lattes; perfect voor hen die een experiment niet uit de weg gaan.

 

Frank.

Frank.

Zin in een Australian breakfast in Brussel? Dan ga je naar Frank. Van stapel pancakes tot Eggs Benedict, allemaal met een Australian twist.

Bij Frank is het niet alleen Frank die de scepter slaat. Naast Frank staat compagnon Francine, en samen delen zij dezelfde visie: eten bereiden, liefst lokaal, seizoensgebonden, en alles gemaakt from scratch met een dikke focus op vegetarisch en dus veel groente.