Duitsland, Hamburg26 oktober 2022, door Nina van Hilst

Koffie, ontbijt en lunch in Hamburg

Duitsland, Hamburg, 26 oktober 2022, door Nina van Hilst

Koffie, ontbijt en lunch in Hamburg

Een citytrip is pas echt geslaagd als we er goed kunnen eten en drinken. En of dat kan in Hamburg. Van de lekkerste koffie in knappe zaakjes tot heerlijk ontbijt en lunch op een plek met leuke vibe. In ieder deel van de stad kun je terecht voor lekkers, knaps en gezelligs. Van breakfast plek tot koffietentje, hier moet je wezen in Hamburg. Welke plekken per wijk zijn de moeite waard?

 

Hamburg mag op je lijstje. Niet te groot, genoeg te doen en het heeft een toffe mix van historische panden en futuristische nieuwbouw. Waar vind je wat op citytrip in Hamburg dat lees je hier.

Eppendorf

Eppendorf

Graag trappen we af met de meest verrassende wijk van Hamburg; Eppendorf. Om er te komen fiets of wandel je vooral langs het meer Außenalster waar je zeilbootjes, joggers, wandelaars en kasten van huizen kunt bewonderen. Eenmaal in Eppendorf vliegen de kleine koffiebars, lunchzaakjes en zelfstandige boetieks je om de oren. Plus een gezellig sfeertje met jonge mensen en gezellige rumoer.

Startend met favoriet Aendre. Mooi sereen qua looks, een knus terras en dito publiek (mooi, sereen en knus dus). Vooral lof voor het eten. Van porridges tot salades, alles is rijkelijk bedeeld met veel smaak en liefde. Ook voor koffie met (guilt free) lekkers zit je bij Aendre goed. Het zaakje is opgericht door de Nederlandse Janine die met soul food een gezonder en meer connected leven wil verspreiden.

Nog zo’n beauty in Eppendorf is Balz und Balz. In een knap zaakje (foto) slurp je de beste koffie bij je overheerlijke ontbijt en lunch.

Net als voorgenoemde twee tenten zit ook Lowinsky’s op de Lehmweg. Iets meer basic qua menu maar absoluut een aanrader voor goede koffie met snel eten als goed gevulde toasts en cakes.

Nord Coast Coffee Roastery (foto) heeft drie locaties in Hamburg. Naast goede specialty coffee hebben ze een uitgebreid menu met de standaard brunch- en lunchgerechten. In een industrieel interieur geniet je van (scrambled of gepocheerde) eggs, wafels, bowls en panini’s.

Ook Elbgold Coffee heeft meerdere locaties waarvan die in Eppendorf niet de mooiste is. Maar goede, echt goede koffie haal je zeker hier.

 

Schanzenviertel

Schanzenviertel

Sternschanze, Schanzenviertel en Karolinenviertel zijn dé plek in Hamburg waar je veel bars, restaurants en koffiezaakjes vindt. De wijken hebben een rauw randje en zijn met de graffiti en cultgevoel het meest vergelijkbaar met Oost Berlijn. Hipster koffie of specialty coffee vind je hier dan ook op iedere hoek.

Hier zit het Elbgold Röstcaffee op het leuke warehouse terrein (foto) waar meerdere toffe horeca zit. In een mooie loods met groot terras kun je de koffiebonen ruiken in het roast proces en ondertussen van een goed bakkie met lekkers genieten.

Net om de hoek zit Blanco Coffee in een Japandi interieur. Manufact Coffee Roasters (foto) is lekker laidback en industrieel. Binnen in het pakhuis of op het terras is het goed toeven.

Karolinenviertel

Karolinenviertel

Naast Schanzenviertel ligt Karolinenviertel waar je in de Marktstrasse veel kleine winkeltjes kunt vinden. En waar winkeltjes zijn, zitten koffie- en lunchstekjes.

Een echt goed bakkie (o.a. DAK) koffie haal je bij Goldenblack Coffeestore. Probeer hier te gaan zitten als je trek hebt want de giant cookies, cardemon buns, tosti’s en bagels zijn finger licking good.

Gezellig lunchen of brunchen kun je op de hoek van een lief straatje met groene voortuintjes, bij In guter Gesellschaft.

Bij het strakke zaakje Teikei Café drink je duurzame koffie die ze zelf groeien in Mexico in een sociaal en ecologisch project. Naast deze koffie serveren ze ook heerlijke verse lunches en zoets.

Happenpappen is je vegan stek voor ontbijt, lunch en diner. Dit eetzaakje serveert overheerlijke, plant based, gezonde gerechten.

 

Centrum / Innenstadt

Centrum / Innenstadt

Zoals in ieder stadscentrum vind je hier de meeste horeca. In het overaanbod is het ook wat lastiger de krenten in de pap te vinden. En laat dit lijstje je daar nu net bij helpen.

Marshall Street Coffee is dé brunchplek to be. Australian style coffee, pancakes en avocado of zalm op zuurdesem brood. Een hip menu in een rustige ambiance.

Brühwerk is een frisse zaak met goede koffie met lekkers. Qua looks zou het niet misstaan in grote steden als New York of London. In het centrum vind je ook nog enkele Mutterlands wat vergelijkbaar is met onze Stach. Ook Elbgold en Nord Coast hebben hier een vestiging die fijn zijn voor goede koffie, brekkie en lunch.

St. Pauli en Portugiesenviertel

St. Pauli en Portugiesenviertel

Zak je verder af richting de rivier kom je eerst in Portugiesenviertel. Hier vind je veel Portugese restaurantjes die wat toeristisch zijn. Een vreemde eend is Milch. Dit zaakje met de looks van een retro diner serveert koffie met snacks en natuurlijk pastel de nata.

In St.Pauli zit je bij StrandPauli lekker met de voeten in het zand en kijk je uit over de Elbe. Deze beach club met een juttersgevoel is een chille hangout waar je zowel binnen als buiten van een lunch of dinner kunt genieten. Bij Playground Coffee drink je eigen gebrande koffie in een kleurrijke, industriële omgeving. Trek in een mega goede salade of gezonde lunch?

Café hejpapa, stiekem in de wijk Neustadt, is een rustgevend zaakje voor ontbijt en lunch.

The Fontenay Hotel

The Fontenay Hotel

Kleine – lekker luxe – hoteltip. Nu kunnen we niet in je portemonnee kijken maar als je jezelf goed wilt kietelen (soms is dat nodig) check dan in bij The Fontenay. Dit moderne, lakeside hotel heeft behalve heerlijke kamers ook twee restaurants (waarvan een met Michelin ster), een rooftop bar en een spa met binnen- en buitenzwembad. Oftewel, dik genieten.

The Fontenay Hotel