14 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Bart Blijft Binnen: alle koffiedrinkers in het land: zó maak je de lekkerste koffie thuis!

14 december 2020, door Anna Sophie Wellink

Bart Blijft Binnen: alle koffiedrinkers in het land: zó maak je de lekkerste koffie thuis!

Een bakkie voor Bart? Bart Blijft Binnen? Die twee gecombineerd en toch een goed verhaal? Jazeker! We beginnen de dag hier met Barts Bakkie, óók (of beter: juist) als we binnen blijven. En dan daarna pas go go go. Koekje? Koffie erbij. Lunch achter de kiezen? Hups, dubbele espresso erin. En zo hebben we van die koffiemomenten de hele dag door. Herkenbaar? Moet je vooral even verder lezen...

 

Want echt waar mensen: wij zijn bij Barts Boekje (ook echt) geen barista's. We komen niet eens in de buurt. Maar willen wél zo'n echt goeie bak, ook als we thuis zijn. In comes de Siemens EQ.9 Plus, een volautomatische espressomachine die zijn weerga niet kent (echt waar). Na een (helse) zoektocht bleek deze de allerbeste in zijn soort. Leest u mee? Want met deze (good looking!) volautomatische espressomachine zijn de bakkies van Bart tegenwoordig op en top baristaproof. De lekkerste koffie's, met én zonder melk. Alleen nog even de juiste koffiebonen scoren and you are good to go.

Barts Bakkie, een beetje van onszelf en een beetje van Siemens

Barts Bakkie, een beetje van onszelf en een beetje van Siemens

Eerst was het altijd gewoon een bakkie pleur, zwart. Niks geks want my oh my al die moeite voor wat warme melk… Pff. Je weet wel met zo’n zogenaamd handige opschuimer (lees: alles onder). Melk overkookt, gewoon helemaal niet warm of nog zo’n dunne slappe hap. Nee. Laat dan maar. Tot Siemens we binnen bleven, het zat waren, op onderzoek uitgingen en ‘onze’ nieuwe Siemens EQ.9 Plus als beste uit de test kwam. Met recht een espressomachine waar je U tegen zegt.

Waarom? Nou, hij heeft 10 gebruikersprofielen waarin je je persoonlijke voorkeuren opslaat per koffiespecialiteit – over ‘volautomatisch’ gesproken. Je kiest dus je eigen sterkte, hoeveelheid en temperatuur, om maar een paar opties te noemen (het zijn er nog veel meer). Zelfs de hoeveelheid die in je bakkie gaat (een hekel aan Haagse bakkies in onze oversized lievelingsmok). Top! Zo is jouw bakkie ook echt jouw favoriete bakkie. Triple shot extra sterk met melk, caffè latte, flat white… Kan allemaal én dat hoef je niet iedere keer opnieuw in te stellen: de espressomachine onthoudt jouw favo-instelling. En ook nog die van nog negen huisgenoten. Ha!

O, en die warme kopjes zoals je in het café ook altijd krijgt? Dat doet-ie ook. Er zit namelijk een warmhoudplaat op. De droom.

Praktisch is de espressomachine ook: je zet gewoon twee koppen koffie tegelijk. Familie over de vloer, geen probleem met Siemens EQ.9 Plus: binnen no time is de hele bups voorzien van een goede kop koffie. Liever thee? Tuurlijk, er zit namelijk ook een functie op voor heet water.

O! En ken je deze frustratie? De kids in haast naar school gebracht, jezelf in werkoutfit gestoken en hups nog snel even die o zo nodige koffie. En dan… Water op, bonenreservoir leeg. Dat is met Siemens ook helemaal verleden tijd. Je krijgt namelijk ruim op tijd een melding zodat je het water en de bonen op tijd bijvult. De automatische reinigingsfunctie spoelt het melksysteem na elke bereiding ook nog eens schoon. Houdt het dan nooit op? Nope: het melkreservoir, de lekbak en de koffiedikbak zijn vaatwasmachinebestendig. Niks meer handafwasjes en lullige hoekjes poetsen. U begrijpt: de Siemens EQ.9 Plus is onze nieuwe beste vriend.

Of de machine veel herrie maakt? Ook niet. Daar waren wij best nog bang voor want ja het zijn nou eenmaal flinke jongens, die top notch espressomachines. Maar nee, deze Siemens-vriend is gewoon rustig en komt zelfs uit de test als stilste volautomatische espressomachine. Steek die maar in je zak.

Enne: niet alleen de kwaliteit van koffie vinden we belangrijk de looks tellen we ook zeker zwaar mee. Want tja, we houden nou eenmal van mooie spullen, kijk maar eens naar Bart Bouwt. Je mag de Siemens EQ.9 Plus eigenlijk best gewoon een gadget noemen. Idiot proof met barista-stijl koffies, woest aantrekkelijk in een beetje toffe keuken. Kortom: een lekker, makkelijk en knap bakkie, met de groeten van Siemens en Bart.

Siemens