Nederland29 oktober 2020, door Michel + Renske

Een never ending take away koffie lijst door Nederland (mét lekkers on the side) 

Nederland, 29 oktober 2020, door Michel + Renske

Een never ending take away koffie lijst door Nederland (mét lekkers on the side) 

Helaas zijn we geen barista's, we wish,  maar gelukkig zijn er nog wel een heleboel handjes vol barista's aan het werk. Voor ons (de koffieliefhebbers) en voor zichzelf, om die latte art hoog te houden. En hard dat ze werken om ons onze koffiemomentjes te gunnen. Vandaar dat je hier dans le blog al even een lijst aan take away koffie in 020 kon vinden én een voor de lekkerste bakkies in 010. Lijsten die groeien waar je bij staat, wat het goede nieuws is dat steeds meer tenten hun deuren (of afhaalluiken) openen. Dan is het, zoals u vast begrijpt, hoog tijd om een derde lijst te maken... En daarom, een nooit volledige en alsmaar groeiend rijtje plekken om aan je cafeïne boost te komen. We hebben het over een take away koffie hotspot lijst door heel Nederland mét de lekkerste snacks on the side. 

 

 

Groningen

Groningen

 • Black & Bloom. Bezoekje aan Groningen gepland? Een koffie stop bij Black & Bloom raden we dan sterk aan. Sterke koffie? Ja, ook. Black & Bloom is winnaar van de Misset Horeca Top 100 in 2016 en dat is niet voor niks.
 • World of barista. Niet alleen lekker koffie to go van de espressobar ook kun je hier de beste machines huren, leasen en kopen. Wil je Barista worden? Boek dan een Barista training. Wil je lekkere koffie voor thuis? World of Barista got you covered 
 • Cappuvino. Net even anders dan normaal. Een mix van de beste koffie, wijn en jazzmuziek in het centrum van Groningen. Handig, je besteld via whatsapp, op vrijdag en zaterdag kun je gezellig langs komen voor pick ups.  

Lees hier voor meer lekkere to go in Haarlem. Alles in Franse stijl.

Noord Holland

Noord Holland

 • Ax specialty coffee, Haarlem. Duh. De all time favo in Haarlem. Het kleine zaakje is zo  klein dat je er al snel tegen elkaar aan staat. No problem there. Ax handhaaft de regels dus er mag één persoon per keer naar binnen. Hoef je die heerlijke dagelijkse koffie met koek niet te missen.
 • Mogador, Haarlem. Ook al zo’n heerlijke parel in de mooie binnenstad van Haarlem. De dames bij Mogador blijven ons blij maken. Je kind trouwens ook, want op de veel geprezen babycinno krijgen de kids hier gekleurde sprinkles. Feestje.
 • Mica, Haarlem. Een echte favoriet! Bij deze koffiebar verkopen ze sinds de lockdown hun goede koffietjes en heerlijks via een luik. Wij gaan standaard voor de banana bread en verse croissantjes. Moet je dus wel even de deur voor uit, ook al is dat het dubbel en dwars waard.
 • Nes71, Haarlem. De reden om Haarlem Noord niet links te laten liggen tijdens een dagelijks blokje/rondje om. Aan de Van Nesstraat huist sinds afgelopen jaar deze fijne plek en oh joy, ze serveren nu koffie, taartjes én fruitijsjes to go.
 • Koffie en Jij, Hilversum. Deze gezellige tent ging even dicht om te klussen en de boel op te knappen, maar komt sterker en nog mooier, terug. Je mag per persoon naar binnen om je bestelling te doen. Naast koffie ook heerlijk lekkers om mee te nemen (pak die muffin).

Zuid Holland

Zuid Holland

 • Borgman & Borgman, Leiden. Heerlijk zaakje aan de mooie gracht in Leiden. Je kunt hier trouwens ook de lekkerste bonen voor thuis kopen. Mocht je zelf geen fijne machine hebben, dan vraag je je koffie gewoon to go. Elke dag van 10-17 uur geopend.
 • Lotsixtyone, Den Haag. Deze dijk van een koffietent zit in hartje Den Haag. Wist menig mens al, maar wellicht is het nieuw dat ze gewoon door draaien in deze crisis tijd. Je bent tussen 10-14 uur welkom voor heerlijke take out.
 • Haver, Den Haag. In de gezellige Reinikenstraat zit het eveneens gezellige Haver. Niet alleen de koffie is hier goed, ook de avondmaaltijden zijn om te smullen (wel even van te voren je bestelling doorgeven). Ook leuk: ze hebben zelfs een to go koffie stempelkaart in het leven geroepen zodat je bij 10 stempels, je 11e Haagse bakkie cadeau krijgt. Is sympathiek!
 • Little You, Den Haag. De perfecte combinatie, allemaal leuks voor het kleine spul gecombineerd met een kids cafe. Speelgoed in overvloed voor de kids lekkere koffie voor pap en mam. Nieuwsgierig? Lees hier meer. 
 • Tigershark Coffee. Scheveningen heeft niet alleen een boulevard en strand ze hebben er ook goede koffie. Tigershark is iedere dag geopend voor take away.  Een chille vibe, de koffie goed, je drink hier koffie van grote namen als Shokunin uit Rotterdam, White Label uit de hoofdstad en Five Elephant uit Berlijn.

Voor alle Amsterdammers, neem hier een kijkje, Coffee District heeft namelijk een nieuw geopende locatie. En dit is de Amsterdamse koffie to go lijst. 

Brabant

Brabant

 • Lucifer, Eindhoven. In de leukste straat van Eindhoven is dit fijne zaakje gewoon geopend! Hoera. Een stel gezelligerds maakt hier je koffie, iedere dag van 8.30 tot 16.00. Go take it out!
 • Bean Brothers, Eindhoven. Ga hier heen voor overheerlijke koffie en een croissant. Je kunt ook een zakje bonen voor thuis komen ophalen. Let’s go. Elke dag, behalve op zondag, geopend.
 • Drab, Den Bosch. Ook hier is heerlijke koffie check en normaal zitten we gezellig binnen bij deze knusse tent. Gelukkig is er drab to go! Op woensdag tot zondag, van 10:00 – 14:30 uur zijn de harder werkers aanwezig. Get it while it’s hot.
 • Stroom 013, Tilburg. Aan de spoorzonde in Tilburg, op de oude NS-werkplaats zit 013 voor de lekkerste koffie. Hoe leuk ze zitten er in een oude wagon. Stroom 013 is knus en gezellig. Leuk om te weten: de koffie is gebrand door Bocca.
 • Buutvrij, Tilburg. Van maandag tot zaterdag van 10:00 uur tot 14:00 uur geopend voor take away. Niet alleen goede koffies, ook lekkers voor erbij, ook ontbijt en lunch.
 • Zwart Wit koffie, Eindhoven. Een goede combi tussen lekkere koffie en een dosis gezelligheid. Vooral als de zon schijnt moet je hier wezen. Waarom? Nou gewoon een heerlijk terras. En bam, ze zijn iedere dag geopend.
 • Koffie bij Teun, Breda. Koffie bij Teun is alles wat je wil. De koffie is groot en goed. De sfeer is gezellig. En en en je kunt de bereiding van je bestelde koffie live volgen op een groot scherm achter de bar.

 

Met het kleine spul op pad? Het liefst combineren we koffie to go met een herfstwandeling, jij ook? Kijk dan even hier voor onze tips. 

Utrecht

Utrecht

 • 30ml, Utrecht. Zo heerlijk, deze tent. Zeker omdat ze ook iced koffie to go maken. Wel zo aangenaam met deze stijgende temperaturen.
 • The Village coffee, Utrecht. Yes ook deze kanjer is open! Waarom yes? Omdat ze echt goeie koffie schenken en daarnaast heerlijke baksels bakken. Brownies, koek, noem het op. Je wil het. In de gezellige Voorstraat op nummer 44 en elke dag geopend van 8.30 tot 17.00.
 • Koffie en Ik, Utrecht. Jeej nog een fijne tent in Utrecht. Ook Koffie en Ik is open, voor alle koffiefanaten in Lombok. Koop je koffie hier en steun de lokale ondernemers.

Utrecht heeft zijn eigen lijst, dit zijn de 20 koffie plekken in Utrecht.

Kijk, het is wat het is. In heel Nederland drink je koffie, capuccino, koffie verkeerd, latte macchiato, latte zus, latte zo. Maar in Rotterdam doen ze niet zo moeilijk, daar drink je gewoon een bakkie pleur. Kijk hier voor de Rotterdam take away koffie lijst.