14 mei 2023, door Isa de Laat

Terrassen, dineren of lunchen bij De Kop van Oost in Amsterdam

14 mei 2023, door Isa de Laat

Terrassen, dineren of lunchen bij De Kop van Oost in Amsterdam

Als de mensen van de horecafabriek (MaMa Kelly) voorbij komen dan weet je... Met de looks zit het wel snor. Likje roze, dot helblauw, een goed gemikt printje en klaar is je knappe lokaal. Dat klinkt oneerbiedig maar zo is het allerminst bedoeld; doe het maar eens na.

En voilà daar ontstond een aantal jaren terug De Kop van Oost. Drie keer raden waar... Juist. In Amsterdam Oost. Dit keer echter niet op of rond de Javastraat maar aan het redelijk onbekende Zeeburgerpad, vlakbij het altijd gezellig Langedijk, Brouwerij het IJ en de molen. Juist. Daar. En wanneer het zonnetje schijnt moet je hollen, het terras is fantastisch.

De Kop van Oost

De Kop van Oost

Niks met de locatie aan het water, maar het wordt nog beter: Kop van Oost huist namelijk in een voormalige fabrieksloods waar niet alleen de ruimte zelf fantastisch is (en beeldig werd ingericht), maar ook nog plaats was voor een ongekend Amsterdams terras met uitzicht op het water en de molen. En als-ie even niet schijnt, die zon, dan zit je in de serre bijna net zo zomers. Slim.

Omdat je midden in de mik zit met de molen van Brouwerij ‘t IJ op de achtergrond en bootjes die heen en weer varen voor je terras. Tegelijkertijd waan je je echter in een soort van rust. Kijk, dat is alles wat we van een terras verwachten.

Lunch, borrel of diner: De Kop van Oost dekt de volledige lading. Dan kun je gewoon à la carte eten: dat gaat dan van een steak tartaar, naar vis als zeebaars. Er zijn heus ook genoeg vegetarische opties, zoals een kikkererwten koekje, bloemkool panna cotta of aardappel prei.

Keuzestress? Snappen we. Ondanks dat het menu lekker klein is. Oplossing? Laat de chef voor je bepalen en neem het 3 of 4 gangen tasting menu. Daarvan zeggen we sowieso, doen!

 

De Kop van Oost