10 juli 2019, door Maartje

Duurzame leasebakken voor kleintjes (buggy’s, kinderwagens en reiswieg) via goWheely

10 juli 2019, door Maartje

Duurzame leasebakken voor kleintjes (buggy’s, kinderwagens en reiswieg) via goWheely

Zo ongeveer de grootste uitgave voor iedereen die een kindje krijgt, is de kinderwagen: je bent al snel 1000 euro kwijt, en dan komen er nog allerlei accessoires bij die je uiteraard ook allemaal 'moet' hebben. En gebruiken doe je die dure buggy, kinderwagen of reiswieg eigenlijk maar eventjes. Een jaar en dan begint over het algemeen de volgende fase alweer. Prijzig, ja, en vooral ook helemaal niet duurzaam. Dat moest anders. Kon ook anders. Een de initiatiefnemers achter Wheely (gowheely.com) deden het.

Wheely lease kinderwagens

Wheely lease kinderwagens

We kunnen er en heel uitgebreid verhaal van maken maar zoals in de gevallen, zijn de beste ideeen eenvoudig en in drie zinnen uit te leggen. Zo ook in het geval van Wheely: via GoWheely.com lease je voor een bepaalde tijd een reiswieg, wandelwaagen of buggy op de groei. En om het duurzame idee nog een stapje verder te duren, maakt Wheely gebruik van de kinderwagens van Greentom, duurzaam geproduceerde modulair opgebouwde wandelwagens. That’s it.

Oke, nog wat verder uitgediept, mocht je toch nog nieuwsgierig zijn: de basis van iedere reiswieg, wandelwagen of buggy is hetzelfde en per groeifase worden andere onderdelen gemonteerd. Een reiswieg bij start, een kinderzitje na zes maanden. Wheely levert op abonnementbasis de juiste onderdelen per fase van je kleintje. Gebruikers kunnen kiezen uit een nieuwe of refurbished kinderwagen.De niet gebruikte onderdelen worden teruggestuurd en bij panne aan de kinderwagen worden onderdelen gratis vervangen. Als de kinderwagen of buggy overbodig is geworden, wordt deze ingenomen en als refurbished in de collectie opgenomen voor hergebruik. Gemakkelijk én duurzaam.

Of, zoals oprichter Piet Huige zegt:“Jonge gezinnen in de grote steden wonen op een steeds kleiner oppervlak. De kinderwagen wordt hierdoor in en om het huis regelmatig als onpraktisch ervaren. En als je kind uit de kinderwagen is gegroeid, dan wil je er ook weer vanaf.” En zo is dat.