5 december 2020, door Nina van Hilst

Leggings voor kinderen van recycled stoffen: vlinn

5 december 2020, door Nina van Hilst

Leggings voor kinderen van recycled stoffen: vlinn

Hier gaan we altijd hard op: duurzaam en lokaal gemaakte items in een sociaal atelier. vlinn doet het. Dit nieuwe merk maakt flared leggings voor kinderen van recycled stoffen die anders de verbrandingsoven in gaan. Vanaf nu loopt jouw meisje - of jongetje, wij keuren het goed - in een vrolijke flared legging die helemaal eco-ok is.

vlinn

vlinn

Inmiddels kennen we allemaal de beelden van de bergen met kledingafval. Dat er steeds meer merken komen die hier tegenin gaan, juichen we enorm toe. Het nieuwe label vlinn maakt leggings voor kindjes. Gemaakt van preloved stoffen, over-stock, retourkleding of reststoffen. Deze ‘vergeten stoffen’ zijn van goede kwaliteit en helemaal schoon. Om het nog beter te maken produceren ze de leggings in Breda in een sociaal atelier waar mensen een (nieuwe) kans krijgen op de arbeidsmarkt. Duurzaam én sociaal dus.

De broekjes koop je vanaf begin december via vlinn.nl. Hier vind je elke maand weer nieuwe stoffen. De flares zijn verkrijgbaar van maat 68 t/m 110. En het is de bedoeling dat je over een poosje door vlinn ook leggings kunt laten maken van eigen ingebracht resttextiel. En zo dringen we in een kek look textielafval terug.

vlinn