Amsterdam12 december 2020, door Anna Sophie Wellink

De LEGO store in Amsterdam is een hit voor jong en oud

Amsterdam, 12 december 2020, door Anna Sophie Wellink

De LEGO store in Amsterdam is een hit voor jong en oud

Of je Bart Bouwt al kent? Stiekem is dit onze favoriete rubriek hier op Barts Boekje want bouwen, inrichten en ontwerpen dat is toch what we love most (oke, dat en de wereld verkennen, maar dat staat even in de ijskast). Driewerf hoera wanneer we die liefde voor het Betere Bouwen kunnen delen met het kleine spul: in comes LEGO.

Ja, wij snappen ook wel dat je LEGO kent. Wie niet. Maar wij waren dus oprecht verbaast - en vervolgens dolenthousiast - over de giga LEGO store in de Amsterdamse Kalverstraat. Die is er namelijk echt niet alleen voor onze mini mensen... Ben je mal! De winkel is een uitje voor alle leeftijden. Een cadeautje is dat, zelfs al ga je met lege handen weer naar buiten (knappe jongen die dat over elkaar krijgt overigens).

LEGO

LEGO

December is on en dat betekent cadeautjes. Let’s be honest: ieder jaar weer iets origineels bedenken is gewoon een fikse opdracht (en dan vooral voor neven en nichten die net niet meer in de categorie Heel Klein vallen). LEGO is het beste antwoord op al je december-cadeautjes-issue-zaken. In de LEGO store aan de Amsterdamse Kalverstraat hebben ze namelijk voor ieder wat wils. Van Harry Potter WegIsWeg, Het Elf Clubhuis of wat dacht je van het Colosseum? Niet alleen maar bouwen overigens: LEGO gaat met zijn tijd mee. Op een aantal pakketten zijn QR codes bevestigd waarmee je interactieve spelletjes kunt spelen passend bij het bouwpakket! Kijk, dat vinden wij nou dus leuk.

December = cadeautjes, dat snapt LEGO ook. Bij een aankoop voor 150 euro aan LEGO cadeaus krijg je namelijk een ijsschaatsbaan cadeau! Let op: deze actie is geldig van 1 t/m 24 december.

op naar de Kalverstraat

op naar de Kalverstraat

Nog even terug naar die winkel… Die is namelijk echt een bezoek waard. Niet alleen omdat alles leuk is en je alles wil kopen voor je loved ones. Nope. Een bezoek aan de winkel in de Kalverstraat van Amsterdam is een feest. Er zijn verschillende activiteiten zoals de molen voorin de winkel waar de allerkleinsten op muisje en poezen kunnen drukken (en dan gebeurt er dus van alles), onder hun kleine voetjes loopt een Amsterdamse gracht waarin alles te zien is wat ook in de echte gracht te spotten valt (en nee, dat zijn zeker niet alleen vissen…).

Er is een magische televisie die in 3D laat zien wat er in de doos van je keus zit (zoals de auto van Brandweerman Sam die rondjes rond zijn fire station rijdt), er is een ‘toontafel’ waar het (hele leuke en enthousiaste) personeel iedere week weer een andere doos laat zien (en wat de gadgets in die doos allemaal wel niet kunnen – Super Mario is onze favoriet) en als je de trap oploopt, wandel je door een heus kasteel! Echt te gek gedaan.

 

Maar het leukst zijn de Pick-a-brick Wall: een giga-muur waar je zelf de blokjes in de kleuren van je keuze kunt kiezen, de Mozaïkmaker (je kunt een foto van bijvoorbeeld jezelf ‘om’ laten zetten in steentjes, hoe cool) en – het aller-tofst – de minifiguurfabriek! Daar zijn er wereldwijd maar drie van en één staat er in Amsterdam. Wat-ie doet? Een poppetje van jezelf maken! Kijk maar eens naar onze stories op instagram, daar doen we voor hoe dat gaat.

 

LEGO