16 maart 2022, door Sanne Carbaat

Plannen maken voor de vakantie? Dat is extra leuk met al dit fijns in Billund, Denemarken

16 maart 2022, door Sanne Carbaat

Plannen maken voor de vakantie? Dat is extra leuk met al dit fijns in Billund, Denemarken

Vakanties zijn er weer volop, de zon schijnt en we willen het huis uit. Dat betekent: leuke plannen maken! Helemaal de mensen met kids, want hé: alleen maar thuis blijven hebben we nu ook wel gehad. Dat wordt dus een middagje naar de speeltuin, dagje uit in eigen land, misschien zelfs een (mid)weekje ergens heen? Maar we gaan het hier even hebben over écht leuke plannen. Voor de kids, maar ook voor jou. Van die plannen waar je van alles kunt doen overdag, de kids bekaf en happydepeppie vroeg naar bed gaan en jij dan nog lekker 's avonds een fles iets kunt open trekken. Het is tenslotte vakantie.

 

Waar hebben we het nou precies over? Een trip naar Denemarken en wel naar LEGOLAND®! Je bent er zo (lekker makkelijk met de allerkleinsten) en naast je helemaal rot lego-en (is dat een werkwoord?) is er echt nog zoveel meer te doen! Oh, en WOW PARK en Lalandia® zitten ook nog om de hoek, om het allemaal extra feestelijk te maken.

 

 

LEGOLAND

LEGOLAND

We komen er eerlijk voor uit: je bent nooit te oud om met LEGO te spelen. En eigenlijk ook nooit te oud voor pretparken. Als die twee dus hand in hand gaan, is de gouden combinatie toch wel gemaakt. Hup, achter de laptop en boek die vakantie naar LEGOLAND in Billund, Denemarken. Nog geen uurtje vliegen (KLM vliegt er iedere dag heen en via TUI regel je dan ook de rest) en het vliegveld zelf is lekker klein en overzichtelijk, dus je bent zo op weg naar je kamer.

Naast natuurlijk heel veel LEGO vind je in LEGOLAND ook achtbanen, een waterpark voor de waterratjes, er is een dierentuin en een klimpark. Genoeg te doen en zien (we zijn fan, je merkt het).

WOW PARK, Billund

WOW PARK, Billund

Ietsie van LEGOLAND af vind je WOW PARK, een heel nieuw speelpark met heel veel avontuur, klim- en klauterplezier en dat allemaal midden in het bos. Het hele ravotfestijn is met alle respect voor de natuur in stand gebracht, dus een typisch geval van best of both worlds. Lekker die frisse neus en ook heel veel te doen. Boomhutten in en hangbruggen op (tot 14 meter hoogte), er zijn tussen de bomen hangende springnetten met gigantische ballen om naar elkaar te schieten, ondergrondse grotten heb je ook nog en een scala aan kabelbanen die je van hot naar her en van boom tot boom brengen.

Wat ze ook heel goed snappen bij WOWpark is dat eten de dag maakt. Zo kun je aanschuiven bij Madladen voor je burgers, een pizzasandwich of een goede aardappelsalada (he, je bent wel in Denemarken). Maar wat we echt heel leuk vinden, is dat ze het hele outdoor eating heel toegankelijk hebben gemaakt, ook voor de kids. Zo zijn er kampvuren waar je marshmallows kun roosteren en popcorn kunt maken (de benodigde tools kun je gewoon van ze lenen) of pak helemaal uit en organiseer je eigen BBQ. Bij het Forest House vind je tafels en BBQ’s die je mag gebruiken, helemaal gratis en voor niets. Neem je eigen picknick en kolen mee (die laatste kun je ook nog in het park kopen) en je outdoor experience is zo helemaal rond.

Lalandia®, Billund

Lalandia®, Billund

Lalandia® Billund is het vakantiepark bij LEGOLAND®. Vakantiepark, vakantiepark: dat zijn toch altijd van die ongezellige huisjes die net niet genoeg servies hebben en waar je nou niet echt een vakantiegevoel krijgt? Nope, hier dus niet! Lieve Nordic huisjes en een net zo knappe binnenkant, dat is wat bij Lalandia® de klok slaat. De meeste bungalows zijn vrijstaand, de keukens zijn volledig ingericht voor al die hoognodige borrelplanken na een dag goed ravotten en dingen doen en als je goed boekt, boek je de huisjes met eigen sauna en jacuzzi.

Als je blijft logeren bij één van de accommodaties van het LEGOLAND in Billund krijg je als fijn extraatje de Be Happy Pass. Met die pas kun je met het hele gezin extra activiteiten doen en krijg je hier en daar een korting op een van de attracties (exclusief voor pashouders).

Overdag kun je het grut lekker uitputten, want zo heb je de avond over voor jezelf. Er is een gigantisch waterpark met een tubebaan (de helling is maar liefst 11%, dus dat is keihard roetsjen). Ben je een speed freak (of zijn de kids het), glij dan ook van de Speed Slide of probeer de trechterglijbaan. Doe je het liever iets rustiger aan, dan kun je ook langs het onderwateraquarium zwemmen en visjes kijken.

Voor de lui die liever niet nat worden, kun je ook nog naar Monky Tonky land, naar de sporthal of je energie botvieren op de minigolfbaan. Als het borreltijd o’clock is, zijn er genoeg restaurants en barretjes die je daarmee kunnen helpen.

"

Zonder drama en gedoe boek je easypeasy met TUI. Vlucht zo gedaan, auto huren is ook zo geregeld en dan is het aan met de pret!

"

Fotocredit van boven naar beneden, links naar rechts:

Miniland in LEGOLAND®; LEGO® Train; LEGO Movie World – Apocalypseburg Sky Battle in LEGOLAND; WOW PARK in Billund (3x); Vakantiepark Lalandia in Billund (2x); Lalandia Aquadome™ in Billund; Miniland in LEGOLAND®

Fotocredit van boven naar beneden, links naar rechts:
"

"