Denemarken30 oktober 2023, door Michel + Renske

Legoland Billund in Denemarken: Een kinderdroom die werkelijkheid wordt

Denemarken, 30 oktober 2023, door Michel + Renske

Legoland Billund in Denemarken: Een kinderdroom die werkelijkheid wordt

Voor sommige ouders nostalgie, voor andere iets waar het kroost al jaren om zeurt: een bezoek aan LEGOLAND® in Denemarken. In Billund draait alles om LEGO. Zo vind je hier het Legoland park maar ook het Legoland Resort en Hotel. Alles voor de kleine minimens. Pret gegarandeerd.

Je bent er zo (lekker makkelijk met de allerkleinsten) en naast je helemaal rot lego-en (is dat een werkwoord?) is er echt nog zoveel meer te doen! Oh, en WOW PARK en Lalandia® zitten ook nog om de hoek, om het allemaal extra feestelijk te maken.

 

 

LEGOLAND®

LEGOLAND®

We komen er eerlijk voor uit: je bent nooit te oud om met LEGO te spelen. En eigenlijk ook nooit te oud voor pretparken. Als die twee dus hand in hand gaan, is de gouden combinatie toch wel gemaakt. Beginnen bij het begin is op z’n plaats. Zeker wanneer er zo ontzettend veel te doen is als in LEGOLAND®. Vanuit de randstad is LEGOLAND® zo’n 7 uur rijden. Dikke tip is dus om onderweg een goede pauze in te lassen. Doe dit bijvoorbeeld in Hamburg. Zo blijft de energie goed behouden.

Naast het waanzinnige Legoland park (waarover later meer) is er een zalig hotel wat van alle comfort en plezier voorziet. Wel zo fijn tijdens zo’n knusse familie vakantie. Een grote, gevulde speelgoedbak met lego vind je op alle kamers, er kan dus gelijk gebouwd worden. De parkview kamers geven, zoals de naam verklapt, een leuk uitzicht over het park. Zo kunnen de kids bij het naar buiten kijken zich al verheugen op alle attracties en vermaak. Naast natuurlijk heel veel LEGO vind je in LEGOLAND ook achtbanen, een waterpark voor de waterratjes, er is een dierentuin en een klimpark. Genoeg te doen en zien (we zijn fan, je merkt het).

Het park heeft vermaak voor jong en oud. Zo is er een duplo dorp voor de allerkleinsten. Knap als je je kind daar weg krijgt. Een – net echt – rijbewijs kan gehaald worden voor kinderen vanaf 6 jaar. Zo leren de kids over de verkeersregels en mag er in het echt geoefend worden. Alles uiteraard in een lego in- en exterieur.

Ook zijn er voldoende achtbanen en wildere attracties voor de waaghalzen onder ons. Naast de avontuurlijkere ritjes zijn er ook kunstwerken te bewonderen. Zo zie je in miniworld alles van lego in het klein. Wat je al wandelend langs de Taj Mahal, Kopenhagen en zelfs Nederland voert.

 

WOW PARK, Billund

WOW PARK, Billund

Ietsie van LEGOLAND af vind je WOW PARK, een heel nieuw speelpark met heel veel avontuur, klim- en klauterplezier en dat allemaal midden in het bos. Het hele ravotfestijn is met alle respect voor de natuur in stand gebracht, dus een typisch geval van best of both worlds. Lekker die frisse neus en ook heel veel te doen. Boomhutten in en hangbruggen op (tot 14 meter hoogte), er zijn tussen de bomen hangende springnetten met gigantische ballen om naar elkaar te schieten, ondergrondse grotten heb je ook nog en een scala aan kabelbanen die je van hot naar her en van boom tot boom brengen.

 

Verhongeren hoeft in het park ook zeker niet. Binnen het park zijn verschillende mini winkeltjes en restaurantjes. Knus en functioneel en voor ieder wat wils. Er is zelfs barista koffie – loop daarvoor naar de pirate coffee bar (daar wordt immers menig ouder blij van).

Snappen ze bijvoorbeeld ook bij WOWpark, zo kun je aanschuiven bij Madladen voor je burgers, een pizzasandwich of een goede aardappelsalada (he, je bent wel in Denemarken). Maar wat we echt heel leuk vinden, is dat ze het hele outdoor eating heel toegankelijk hebben gemaakt, ook voor de kids. Zo zijn er kampvuren waar je marshmallows kun roosteren en popcorn kunt maken (de benodigde tools kun je gewoon van ze lenen) of pak helemaal uit en organiseer je eigen BBQ. Bij het Forest House vind je tafels en BBQ’s die je mag gebruiken, helemaal gratis en voor niets. Neem je eigen picknick en kolen mee (die laatste kun je ook nog in het park kopen) en je outdoor experience is zo helemaal rond.

Lalandia®, Billund

Lalandia®, Billund

Lalandia® Billund is het vakantiepark bij LEGOLAND®. Vakantiepark, vakantiepark: dat zijn toch altijd van die ongezellige huisjes die net niet genoeg servies hebben en waar je nou niet echt een vakantiegevoel krijgt? Nope, hier dus niet! Lieve Nordic huisjes en een net zo knappe binnenkant, dat is wat bij Lalandia® de klok slaat. De meeste bungalows zijn vrijstaand, de keukens zijn volledig ingericht voor al die hoognodige borrelplanken na een dag goed ravotten en dingen doen en als je goed boekt, boek je de huisjes met eigen sauna en jacuzzi.

Als je blijft logeren bij één van de accommodaties van het LEGOLAND in Billund krijg je als fijn extraatje de Be Happy Pass. Met die pas kun je met het hele gezin extra activiteiten doen en krijg je hier en daar een korting op een van de attracties (exclusief voor pashouders).

Overdag kun je het grut lekker uitputten, want zo heb je de avond over voor jezelf. Er is een gigantisch waterpark met een tubebaan (de helling is maar liefst 11%, dus dat is keihard roetsjen). Ben je een speed freak (of zijn de kids het), glij dan ook van de Speed Slide of probeer de trechterglijbaan. Doe je het liever iets rustiger aan, dan kun je ook langs het onderwateraquarium zwemmen en visjes kijken.

Voor de lui die liever niet nat worden, kun je ook nog naar Monky Tonky land, naar de sporthal of je energie botvieren op de minigolfbaan. Als het borreltijd o’clock is, zijn er genoeg restaurants en barretjes die je daarmee kunnen helpen.

Fotocredit van boven naar beneden, links naar rechts:

Miniland in LEGOLAND®; LEGO® Train; LEGO Movie World – Apocalypseburg Sky Battle in LEGOLAND; WOW PARK in Billund (3x); Vakantiepark Lalandia in Billund (2x); Lalandia Aquadome™ in Billund; Miniland in LEGOLAND®