Frankrijk18 oktober 2023, door Jip Groot

Een vakantieoord waar je zou willen wonen: Les Maisons De L’Heure Vide, Frankrijk

Frankrijk, 18 oktober 2023, door Jip Groot

Een vakantieoord waar je zou willen wonen: Les Maisons De L’Heure Vide, Frankrijk

Jajaja, de eigenaren van het Franse D'une Île kwamen met goed nieuws. Want... ze hebben hun collectie uitgebreid. In het zuiden van de Ardèche vind je Les Maisons De L'Heure Vide. In het ó zo mooie historische dorp Berrias-et-Casteljau is een kleine zijdefabriek omgetoverd tot een vrijstaand huis waar vier tot zes personen kunnen overnachten. Bij het Franse D'une Îne is alles spik en span, dus ook deze plek zal zonder twijfel punten scoren.

Les Maisons De L'Heure Vide

Les Maisons De L'Heure Vide

Bonjour, eindelijk aangekomen op deze bijzondere plek. Bij aankomst vind je een vrijstaand huis, met een binnenplaats beschut door de oude vijgenboom. Je loopt over de binnenplaats en hier staat aan de ene kant nog een klein traditioneel stenen huis en aan de andere kant gewelfde kelders. Nog even doorlopen en je bent aangekomen bij het verwarmde zwembad (ja, je leest het goed: verwarmd!). Heb je zin in rust en verdienen je ogen een belevenis? Dan ben je hier op het juiste adres.

Eigenaren Sofie Sleumer en Michel Mulder hebben ook deze plek weer omgebouwd tot een prachtig en smaakvol huis. Sofie doet de styling en heeft van alle (!) kamers een paleis gemaakt, alles om door een ringetje te halen. Michel kookt de sterren van de hemel in het daarbij horende restaurant, goed setje zo. Op de begane grond zul je een privéboetiek vinden met een selectie van fijne producten en een wijnkelder. De trap op en je komt aan in het huis verdeeld over twee niveaus. Je vindt er een grote woonkamer, een ruime keuken, drie slaapkamers en twee badkamers. Verder is het een ontzettend ruim, licht, warm en gastvrij huis. Dit is zo’n plek waar je aankomt en nooit meer weg wilt.

 

Dit stekkie (lees: deze stek) ligt aan het beginpunt van een prachtige wandeling die je naar het beroemde Bois de Païvolive en de Corniche du Gorge de Chazzesac brengt. Tijdens de wandeling kom je langs toeristische bezienswaardigheden, en op slechts tien minuten rijden van het kleurrijke bohemienstadje Les Vans ligt Berrias. Hier vind je meerdere restaurants.

LES MAISONS DE L’HEURE VIDE