Frankrijk15 augustus 2021, door Maartje

Een droom van een vakantieoord: d’une île, Frankrijk

Frankrijk, 15 augustus 2021, door Maartje

Een droom van een vakantieoord: d’une île, Frankrijk

Oh, oh, ooohhh... Zelden kom je zo'n heerlijke relaxte en bovendien beeldschone stek als het Franse d'Une île tegen. Gelegen in de middle of nowhere en toch niet heel ver van Parijs. Ongeveer een uur voor aankomst rijd je op wegen waar je maximaal 60 kilometer per uur mag en maak je je alvast klaar voor je aankomst in een heerlijk rustig, relaxt oord waar alles tot in de kleinste details onverbloemd knap is en alles van A tot Z perfect geregeld is. Hallo D'une île, mogen we blijven?

Een verborgen weg leidt je naar een prachtig landgoed in het groen waar drie oude klassiek Franse plattelandsgebouwen te zien zijn, allemaal verbonden met elkaar door diezelfde prachtige oude Franse bouwstijl.
Wanneer je het landgoed oploopt, waan je je meteen in Franse sferen door het personeel dat iedereen verwelkomt met een heerlijke Franse Bonjour. Bonjour vakantie bedoelen ze, want die is hiermee gelijk goed begonnen! Er is geen receptie: je gaat gewoon meteen naar je kamer.

 

Bij het vakantieoord dat de naam d’Une Île draagt – het eiland – werden 9 kamers gecreëerd, allemaal even prachtig minimalistisch maar o zo stijlvol ingericht. Bad, douche en in je badkamer van die heerlijke franse glazen flessen zeep.
Elke avond mag je plaatsnemen in het restaurant voor een table de hôtel die je stoutste dromen overtreft: voor 44 euro krijg je 3 waanzinnige gangen. De eigenaren van D’une île zijn ook de eigenaren van toprestaurant Septime in Parijs en weten maar al te goed wat lekker eten is. Alle ingrediënten worden lokaal gesourced en komen van buurboerderijen en waar mogelijk uit de eigen groentetuin van D’une île.

De wijnkaart van het restaurant is uitgebreid en verfijnd, van natuurwijnen tot wat toegankelijks. Voor ieder wat wils. Van glas tot fles. Voor de kids is er de keuze voor een kids menu van een Franse maaltijd (kids proof) en een bolletje ijs toe.

Over kids gesproken… Bij D’une île kun je prima aankomen met kinders in elke leeftijd. Er zijn babybedjes, extra kleuterbedden en bedden van groot formaat die altijd wel ergens passen. En ook een baby phone kun je lenen want met je baby phone app ga je het niet redden: op het landgoed is namelijk geen tot nauwelijks bereik, laat staat internet. Bonjour vakantie, we zeiden het al. Hallo lekkere digital detox.
Los van heerlijk eten en drinken kun je je ook vermaken met al het moois in de buurt. Zo is er een pingpongtafel (let op: zelfs die is stijlvol en staat onder een dakje in de oude schuur), trampoline, een klein huisje om in te spelen, appelbomen om zelf appels te plukken en er zijn overal schommels verdeeld in heerlijke hoekjes tussen de bomen. Daarnaast is er een prachtige sauna gemaakt bovenop de heuvel, waar je na reservering heerlijk van kan genieten.
Je wilt er nooit meer weg, beloofd.