1 november 2017, door Maartje

Restaurant Leuk Amsterdam

1 november 2017, door Maartje

Restaurant Leuk Amsterdam

Wie Amsterdam een beetje kent, weet dat het gebied rond de Houthavens helemaal hartstikke ‘aan’ is. En wie kinderen heeft, weet dat een restaurant waar je met de auto kunt komen, en waar je ook een beetje normaal parkeren kunt, een zegen is. Combineer die twee en je komt uit bij het splinternieuwe restaurant LEUK Amsterdam aan de Danzigerkade op nummer 8. Dat is naast Theater Amsterdam (aanrader!) en op een steenworp van restaurants als Wilde Kroketten (jawel! Een heus krokettenrestaurant. Niet perse gericht op ‘met het kroost’ aangezien de kroketten van de culinaire kind zijn), Remeiland en Pont 13 (die laatste zeker ook perfect zondag-materiaal).

Barts Boekje - Leuk Amsterdam 1_edited-1

Meer dan prima buren voor LEUK Amsterdam en het grote restaurant misstaat er allerminst tussen. Sinds 1 november open en op vele fronten check: locatie, formaat, industrieel sfeertje. Op de overzichtelijke menukaart een aantal simpele gerechten en voor het kroost een stel makkelijke altijd-goed-opties. Alles LEUK en aardig, maar de absolute trekpleister is de speelhoek van 100 hele vierkante meters (en de lieve nanny’s die daar de scepter zwaaien). Het is lang geleden dat we konden borrelen én tafelen terwijl we met een goed gevoel de snuiters in een andere ruimte lieten spelen. Tussen het air hockeyen en filmpje kijken door kon er nog nèt een pannenkoek naar binnen worden gewerkt. En een ijsje toe, natuurlijk.

Kinderfeestje op de planning? Dan verzorgt LEUK met plezier een middag knutselen, goochelen of cupcakes bakken in één van de speciale workshopruimtes. En voor de zomer is ons een houtoven op het terras beloofd zodat de kleintjes kunnen helpen pizza bakken. Uitzicht over het water, zon op de bol, wij zijn erbij.

Leuk Amsterdam, Danzigerkade 8 Amsterdam