Nederland, Texel9 november 2020, door Michel + Renske

Leukste winkels van Den Burg, Texel

Nederland, Texel, 9 november 2020, door Michel + Renske

Leukste winkels van Den Burg, Texel

We houden van de waddeneilanden. Dat moment dat je de zee ziet terwijl de boottocht nog gemaakt moet worden, dan weet je... de getaway is begonnen. Texel is toch wel een van onze favorieten, kiezen vinden we lastig en is eigenlijk ook helemaal niet nodig. En Den Burg is zoals bekend mogen zijn een absolute favo op het eiland. Naast de heerlijke restaurants, cafés, bakkers en koffiezaken komen we er ook absoluut graag voor de knusse winkels. Dit is onze top 5, hier gaan we!

Hipspot 17

Hipspot 17

Zo’n adresje waar je hart een sprongetje van maakt, dat is deze Hipspot. Allereerst de combi van wat ze aanbieden: koffie, vintage en wifi. Ons is nog niet geheel duidelijk wat de laatste in dit rijtje hier doet maar we gaan er maar vanuit dat het ook een prima werkplekje is. Ha toch fijn als je in fijne vintage ambiance nog een mail wil wegtikken. Hipspot is vooral het binnenlopen waard voor de knappe vintage items. Van vaasjes tot potjes van kopjes tot lampen, echt een walhalla voor als je je interieur wat op wil fleuren met wat authentieks.

Jojo Texel

Jojo Texel

Niks zo leuk als een fijne winkel waar je kunt slagen op meerdere vlakken. Laat je antwoord hierop Jojo zijn. van dameskleding to heren, van kado’s tot kinderspul – hier hebben ze alles. Merken als Minimum, Kings of Indigo, Armed Angels hangen in de rekken voor de dames. Voor de kinderen is er een groot scala aan speelgoed van Maileg, Djéco, Greentoys en enorm veel puzzels en knutselspul. Vermaak genoeg.

Winkel op texel

Winkel op texel

De leukste alles-hebben winkel op Texel! Bij binnenkomst wordt je overvallen door kleur, vrolijkheid en een groot graai gehalte. Bordjes, services, rugtasjes en sieraden. Alles voor leuke kadootjes voor een ander of voor jezelf, vind je hier. Ook veel duurzaam en Hollandse bodem merken hier, zoals speelgoed van Zsilt. Dit wil je!

Ziezo kidsstore

Ziezo kidsstore

Dè kinderwinkel van het eiland is hier. Begon ooit met een vrouwenwinkel en sinds een tijd dus ook een voor de mini’s (schuin tegenover elkaar). Bij Ziezo verkopen ze de iets wat traditionelere merken; Feetje, Noppies, Name-it en speelgoed, heel veel speelgoed. Zonnebril of zwembroek nodig, ook daarvoor zit je hier goed.

De Texelse Chocolaterie

De Texelse Chocolaterie

Niks lekkerders dan een Texels chocolaatje op z’n tijd. In 2012 verhuisde de eigenaren hun toko van Friesland naar Texel (want ja, de natuur, het eiland, het lonkte) en sindsdien dus trotse eigenaar van deze, letterlijk heerlijke zaak. Bij deze chocolaterie is van alles te halen; van wit tot puur, van speciaal assortiment rond de leuke feestdagen, niks te gek. Vind hier de lekkerste bonbons van het eiland!