Nederland, Texel2 november 2020, door Margaux van der Mieden

Verdwijnen in de natuur van Texel bij Op Oost

Nederland, Texel, 2 november 2020, door Margaux van der Mieden

Verdwijnen in de natuur van Texel bij Op Oost

Zin in een weekend uitwaaien? Dat schreeuwt Texel (waar altijd een hele hoop te zien en te doen is). En hoppa, dan zou het zomaar ineens kunnen zijn dat de veerboot je binnen 20 minuten met beide benen op deze bijzondere plek brengt. De plek waar het puur en ziltig is, de heerlijkheid die the island life heet. Met zijn prachtige uitgestrekte natuur tot in de verste verte en duinen, zo mooi dat je even vergeet dat je op Nederlandse grond staat. We zijn er dol op. Net zo dol als dat we zijn op Texelse stille parels, van die afgelegen oorden, om je naar terug te trekken. Op Oost is de naam van onze laatste ontdekking in precies die categorie. Bij deze authentieke Texelse stolpboerderij met, hou je vast: historische (zee)wierschuur, waan je je meteen in een oase van rust. Plus culinair dineren. En slapen als een roosje. Nee nee, we vergeten hem niet: én gewoon keihard genieten van de natuur.

Op Oost, Texel

Op Oost, Texel

Bij aankomst op de gastro farm zie je een fantastisch grote boerderij met een heerlijke tuin ervoor waar zelfs in oktober nog vollop gezellige bloemetjes staan te kleuren. Daarnaast valt meteen de serre/ kas op die gelijk uitnodigt tot binnenlopen. Deze unieke gastro farm bestaat uit 11 suites in totaal, welke allemaal hun charme kenmerken aan hun eigen karakter. Kies er uit één van de elf, ga voor uitzicht over de Waddenzee (wij weten het wel) of de weelderige tuin vol bloeispul in de zomer. De tuin biedt veel mogelijkheden en is de ultieme chillplek onder de zon. Hoekjes met schaduw of even vol genieten van de (laatste) indian summer stralen. De tuin wordt ook gebruikt als bron voor homemade wellness producten van Op Oost, die je weer terugvindt in je eigen kamer. Echt? Ja, no kidding! De biologische en vegan producten worden gemaakt met de kruiden en alles wat er allemaal in de tuin van Op Oost groeit en bloeit… Rozemarijn, eucalyptus, kamille en lavendel. Alle heerlijke geuren komen van eigen grond. Te gek!

En ook het ontbijt, welke op de kamer geserveerd wordt in een picknickmand (we love it!), zit bomvol met lokale producten. Boeren yoghurt met granola, zogenaamde ‘wellness’ shots (de ginger en de wortel shotjes), lokaal gescoord vers beleg, fruit uit het seizoen en boerenbrood. Dat is lekker wakker worden.

Kookatelier Op Oost

Kookatelier Op Oost

Wat we het aller(aller)fijnste vinden aan Op Oost? Je hoeft helemaal niks en mist er ook helemaal niks. Voor een diner op hoog niveau? Blijf lekker ‘thuis’ en schuif aan tafel bij Op Oost, het restaurant. Kookatelier Op Oost -zoals ‘ie wordt genoemd-, brengt ruwe ambacht en fine dining samen met een een Nordic insteek van kweken, jagen en conserveren. En dat alles op open vuur. En natuurlijk ingrediënten uit eigen tuin of regelrecht vanaf het Texelse Wad. Puur. We zijn behoorlijk onder de indruk. Ervaar het ‘Served by Nature’ principe en geniet met al je zintuigen. Het gastro gedeelte van de benaming laat ook niks te wensen over; allerlei producten van Hollandse bodem (letterlijk) passeren de revue. De smaken zijn fenomenaal en hoe het eruit ziet? Om door een ringetje te halen. Los van dit fantastische  diner op food gebied, wordt er ook kritisch gekeken en aandacht besteed aan de bijhorende drankjes. Zo is er onder andere huisgemaakte kombucha, diverse andere zelfgemaakte drankjes (vlierbloesemlimonade just to mention a thing) en worden de bijpassende wijnen met zorg uitgezocht door Shari, die een master is in het vinden van de lekkerste wijnen (deze zijn altijd Europees en momenteel is Shari enorm hard bezig met het opsporen van Nederlandse wijnen voor de Op Oost wijnkaart). We like. Tip: vergeet de kaasplank niet te bestellen mocht er nog ruimte zijn, want die wil je niet missen (gewoon een tip van ons voor jou).

 

Ontdek Op Oost

Ontdek Op Oost

Tijdens een verblijf bij Op Oost kom je heus niet alleen maar toe aan relaxen, nee hoor. Leef er als een local. Bij Op Oost nemen ze je met open armen mee naar de onontdekte plekken die Texel te bieden heeft. Zo kan je samen met de chef van Kookatelier Op Oost mee oesters rapen, rondstruinen in de heerlijke tuin en meelopen langs Texelse plukroutes om heerlijke zilte groentes en kruiden te ontdekken (en proeven). Of spring helemaal in het diepe en vraag tips waar de locals zelf graag eten, drinken en genieten (op z’n Texels).

Een gastro farm is geen farm zonder beestjes. Zo lopen er kippen en pauwen door de tuin en word menig mens verrast door een bezoek van vele vogels.

Paradijs voor de kids

Paradijs voor de kids

Mocht je twijfelen: ook met kinderen is het bij Op Oost goed vertoeven. Het kleine spul vermaakt zich hier beregoed. Laat ze de natuur ontdekken: springen over slootjes, het wad ontdekken, vissen en krabben vangen of rondrennen door de duinen. De Tuin Suite Superior & Suite is een topplek om met de mini te vertoeven. Geniet samen Op Oost!

Zin gekregen net zoals wij? Neem een kijkje op de mooie website van Op Oost.