Nederland, Zwolle19 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Jonnie en Thérèse (je weet wel, van De Librije***) openen Bar Senang Zwolle

Nederland, Zwolle, 19 oktober 2020, door Anna Sophie Wellink

Jonnie en Thérèse (je weet wel, van De Librije***) openen Bar Senang Zwolle

Nieuw nieuws: je weet wel, de eigenaren van restaurant De Librije in Zwolle, een van de langstlopende drie Michelinsterren restaurants van Nederland, openen in het voorjaar van 2021 een Aziatische restaurant met de naam Bar Senang. De nieuwe aanwinst opent de deuren naast Brass Boer Thuis. En ja, dat is wederom in ons mooi Zwolle. Het is de bedoeling dat die twee concepten elkaar gaan versterken.. Nou dat komt vast goed.

 

Op Citytrip naar Zwolle? Lees dan even hier voor al onze tips.

Bar Senang Zwolle

Bar Senang Zwolle

Achterin de nieuwe zaak komt een bar waar zo’n 20 mensen kunnen staan. Voorin de zaak kan er zo’n 20 man zitten. Het concept: kleine Aziatische gerechtjes en of je nou uitgebreid wil dineren of gaat voor een snelle avond beide zijn mogelijk bij Bar Senang. Het concept is laagdrempelig vooral als je het vergelijkt met De Librije maar dat vinden we juist leuk. Bar Senang is een totaal nieuwe zaak en niet te vergelijken met de *** sterren zaak.

Voor alle Bonaire fans hebben we ook goed nieuws. Bar Senang gaat daar óók haar deuren openen! We kid you not. Namelijk op het terrein van Delpfins Beach Resort, net als Brass Boer Bonaire. Het resort wordt uitgebreid met nieuwe villa’s, de eigenaar vroeg om een nieuw horecaconcept en zo ontstond het idee voor Bar Senang. Wanneer de zaak precies gaat openen is nog niet zeker, U snapt… Met de pandemie enzo.

Senang is het Maleisische woord voor ‘je lekker voelen’.

Volop bezig

Volop bezig

Jonnie en Thérèse zijn al volop bezig, de bouwvergunning is aangevraagd en de horecavergunning is binnen. Bar Senang komt in het pand waar eerst een winkel zat. De boel stond al een tijdje leeg en het horeca stel pur sang ziet hier kansen voor de toekomst. Ze omschrijven het zelf als een mooi verlengstuk van Brass Boer Thuis. Misschien komt er zelfs een doorgang tussen de panden. Het idee is wanneer het bij Brass Boer vol is dat gasten alvast kunnen neerstrijken bij Bar Senang voor een Aziatische hap(je)

En ja, een nieuwe zaak openen in deze tijden is natuurlijk spannend, maar ervaringsdeskundigen als deze weten meer dan goed wat ze aan het doen zijn. Jonnie en Thèrése zijn ervan overtuigd zodra Nederland weer mag de behoefde van gasten zo groot is dat de horeca het net zoals hiervoor weer hartstikke goed gaan doen. Hulde voor deze positiviteit, zo denken we er bij Bart ook over. Go horeca, Go Jonnie en Go Thérèse.