29 mei 2019, door Maartje Diepstraten

Je beste interieur-hack: de Ligne Roset Togo via Fritz Vintage

29 mei 2019, door Maartje Diepstraten

Je beste interieur-hack: de Ligne Roset Togo via Fritz Vintage

Als er een klassieker is voor je zitvlak, dan is het het klassieke Togo model van het Franse label Ligne Roset wel. Dat is al jaren zo maar het laatste jaar is de populariteits-curve helemaal door het dak geschoten. Het bedrijf dat al bijna 160 (!) jaar oud is, werd opgericht in het Franse Montagnieu. Een mooi merk maar de knaller kwam toen Michel Ducaroy in 1973 de Togo ontwerp. Tijdloos mid-century design dat door de verschillende onderdelen zowel functioneel als comfortabel is. Een klassieker was geboren. De bank-eenheden zijn mateloos populair, bijzonder gewild en dus best wel aan de prijs. Voor iedereen die zijn woonkamer (of keuken of slaapkamer of caravan of tipitent) wil opleuken met de kleurrijke bank (past namelijk altijd overal), hebben we de allerbeste Togo-hack on earth: Fritz Vintage.


																			

Fritz Vintage @ Amsterdam & Eindhoven

Fritz Vintage @ Amsterdam & Eindhoven

Fritz wie? Fritz Vintage ofwel de Brabantse Redmar die een gat in de markt zag: hij lapt oude, en dus originele Togo’s op en bekleed ze in frisse kleuren fluweel en leer. Ook op aanvraag.

Dat zit zo (mocht je denken dat het ‘nep’ is): de Togo bestaat in een vijftal ergonomische ontwerpen (een tweezitter, een driezitter, een enkelzits, een hoekstuk en een hocker) die van binnen uit vijf schuimdelen bestaan, gecombineerd om het frame te maken, voorzien van een gewatteerde bekleding bekend vanwege zijn snoepkleuren.

Vaak vertonen of de schuimconstructie of de gewatteerde covers gebreken. Fritz Vintage vervangt alleen die onderdelen die gebreken vertonen en voorziet de modellen van nieuwe bekleding. Zodoende is de Togo van je keuze altijd voor minstens 70% de originele Ligne Roset Togo en dan ook voorzien van het originele logo aan de achterzijde. Maar dan stukken voordeliger dan een 100% nieuw modelletje!

U begrijpt: dit is dé interieur-hack du moment. We vonden Redmar en zijn Fritz Vintage in het immer gezellige Eindhoven waar hij een shop-in-shop heeft in een grote vintage loods net buiten het centrum. Toegegeven: we vielen in eerste instantie óók als een blok voor Fritz Vintage vanwege Redmar’s neus voor de andere items. Hij selecteert feilloos de allerbeste so called mid-centrury designs van over de hele wereld. Opgeknapt, nagemaakt (handig want na te bestellen) en – uiteraard – authentiek. Redmar heeft, zoals dat heet, smaak. Wij willen niks anders meer in huis.

Mocht je daar hetzelfde over denken: Fritz Vintage heeft tegenwoordig ook een showroom in Amsterdam en wel in het World Fashion Centre.

FritzVintage