6 augustus 2017, door Maartje

Linden Hotel Amsterdam

6 augustus 2017, door Maartje

Linden Hotel Amsterdam

Herinnert u zich ons vrolijke verhaal over het Amsterdamse Mr. Jordaan Hotel nog? Nee? Moet je deze nog even lezen: Mr. Jordaan Hotel, een meer dan puik hotel en bovendien een opvallend betaalbaar hotel aan de mooiste (of een van de mooiste, ik kan nooit kiezen) grachten van Amsterdam.

Dat dat een succes werd, mag logisch zijn. En dat succes naar meer smaakt, snappen wij ook. Zijn we het ook helemaal mee eens. Dus kwam er een nieuw hotel van dezelfde eigenaren op een wederom fantastische locatie in de Jordaan. Het Linden Hotel is de naam en het kleine, sympathieke hotel huist in een The Flatiron Building-esk (u weet wel, dat 'strijkijzergebouw' in New York) op de hoek aan het einde van de Lindengracht. So far so good.

Barts-Boekje-Linden Hotel 1

Maar het houdt niet op met de locatie: binnen is het kleine hotel evengoed fijn. Klein maar fijn. Binnen word je aan de  knappe marmeren counter meer dan vriendelijk welkom geheten, 'stukje' uitleg en hop naar je kamer, niks meer en niks minder, zoals dat hoort. Mits je dat wil: de mensen voor ons kregen een uitgebreide uitleg gebogen over de kaart van Amsterdam. Natuurlijk luisterden we mee en ja, de tips van de receptionist waren spot on. Toch fijn.

Zorg vooral dat je een van de hoekkamers weet te bemachtigen, dat zijn alle kamers die eindigen op een 3. Waarom? Omdat je dan uitzicht heb over zowel de Lindengracht als de Lijnbaansgracht. Kwetterende eenden op links, hartje Jordaan op rechts zeg maar. Op je kamer een bureautje met de beste snacks van Amsterdam, voor - hèhè - normale Amsterdamse prijzen (niet van die belachelijke minibarprijzen) en een gezellige waterfles van het huis. O, koffie en thee zijn overigens 24/7 voor noppes. Top.

Barts-Boekje-Linden Hotel 2

Het ontbijt wordt de volgende ochtend in de knusse ontbijtzaal geserveerd. Moet je wel even van te voren melden. Dan kost het je 12,50 voor croissants, zoete smeersels, een keur aan vlees en kaas, kaneelbroodjes, brood natuurlijk, yoghurt, verschillende soorten granola voor over die yoghurt... Afijn: genoeg en alles helemaal hunky dory.

Het allerleukst? De goodiebag voor op weg naar huis, een gezellig zakje, een voor elk, met water en een sapje, een lolly, pakje kauwgom, zakje chips (pikante tortilla) en een muesli bar... Hoe leuk is dat?! We like. O, en wat we ook liken: de whatsapp functie die je krijgt als je incheckt. Wat nou op en neer naar de receptie, gewoon even appen. Topsysteem, zouden meer mensen moeten doen. Linden Hotel