Nederland, Almere19 december 2016, door Maartje

Mr. Jordaan Hotel Amsterdam

Nederland, Almere, 19 december 2016, door Maartje

Mr. Jordaan Hotel Amsterdam

Het mooiste stukje Amsterdam is de Jordaan, spreek dat maar eens tegen. Het is het thuis van yours truly - lucky me - en mocht je een weekend in de stad plannen, dan kan ik niet anders dan gillen: JORDAAAANNNN! Doe het! Go! Afijn, you get the point: ik ben een blije, trotse, nep-Jordanees.

Mocht je mijn lichte duw richting een weekend in de Amsterdamse buurt overwegen (en nee, ik ben niet zo'n zeur die klaagt over te veel toeristen. Hoe daar eens mee op allemaal zeg. Accepteren of Almere. Bovendien vind ik het wel gezellig - daarvoor zijn we toch in Amsterdam komen wonen?): kijk dan ook even naar het nieuwe Mr. Jordaan Hotel. Met die naam kan het niet snel stuk, en met het adres ook niet: aan de Bloemgracht 102 huist het hotel.

barts-boekje-mr-jordaan-3

Buurt check, adres check en dan de rest nog. Ook dat zit snor: we zijn vier kamersoorten: de Happy Singel (eenpersons), de Cosy Double (voor 2, favoriet), de Sleeping Apart Together (kan...) en de Three is A Crowd (vriendenweekend!). En dan moet het beste nog komen... De kamers zijn te boeken voor onder de 100 euro per nacht. Onder. Minder dan. Ja. Daar ben je vast even stil van. Dergelijke slaapkamers zijn namelijk schaars in Amsterdam, en als je er al een treft in die prijscategorie, dan betreft een vaak een onooglijk geval, of een ruk-locatie. Kleine site note: op drukke momenten, als er een beurs is/ koningsdag/ van dat soort, dan gaat de prijs wel omhoog. Das jammer. Maar plan een beetje vooruit en het komt vast goed.

barts-boekje-mr-jordaan-hotel-2

Er is een fiks continental breakfast met kaas, zalm, ontbijtkoek, brood, pindakaas, er is yoghurt en er is granola. Er zijn zelf superfoods. Niet inclusief dat ontbijt, aan jou. Mr. Jordaan