Portugal, Comporta4 september 2017, door Maartje

Sublime Hotel Comporta Portugal

Portugal, Comporta, 4 september 2017, door Maartje

Sublime Hotel Comporta Portugal

We bejubelden hier op deze site al wel vaker het Portugese Comporta a.k.a. 'het nieuwe Ibiza' aan de Atlantische kust, hoewel we dat ook weer niet al te hard willen roepen want Comporta mag graag, heel graag, het relaxte oord blijven dat het is. Met de prachtigste logeeradressen. Zoals deze: het Sublime Hotel. Pracht en praal en dan nog een beetje.

 

 

 

 

Denk in de stijl van het eveneens fantastische Casa Cook Kos (lees dat verslag vooral ook even), maar dan in Portugal in plaats van op een Grieks eiland, het belangrijkste verschil eigenlijk. Verder zijn beide hotels vooral beeld- en beeldschoon, en je meest relaxte optie voor even helemaal niks. Van dat niks waar je het oord niet voor af hoeft. Ook in het geval van het Sublime Hotel wandel je vanuit je (superluxe) casa naar het witte privéstrand voor de deur voor een ochtendduik om vervolgens aan te schuiven aan het uitgebreide ontbijtbuffet. Daarna een paar uur in de spa met klein zwembad voor de deur mocht je even geen zand willen en ‘s avonds dineer je als een ster onder de sterren.

Om vervolgens je knappe mandje in te kruipen en een en ander de volgende dag nog eens dunnetjes te herhalen – that’s it. Logeren doe je in een kamer in de main house, met vanaf 185 euro per kamer per nacht in het laagseizoen (winter) de voordeligste optie. Er zijn verschillende kamertypen, van eenvoudig (wat bij Sublime Comporta allemachtigprachtig en luxe is) tot een geweldige villa met twee slaapkamers, een woonkamer, keuken, vloerverwarming, een privézwembad en genoeg buitenruimtes om je terug te trekken. Er zijn 23 slaapkamers en suites waaronder ‘cabana’s’ voor 2, 3 of 5 personen. In het hoogseizoen kunnen de kamerprijzen voor twee personen oplopen tot zo’n 500 euro per kamer per nacht.

Vinden doe je Sublime Hotel Comporta in het midden van maar liefst 17 hectare eigen grond, te midden van de pijnbomen, zandduinen, rijstvelden (jawel, in Portugal ja) en meet dan 60 kilometer aan ongerepte witte zandstranden. Unspoiled & magical noemen ze het zelf en eerlijk is eerlijk, dat komt vrij dicht bij de waarheid.

Lissabon is een uur rijden (das niks!) hoewel de bewoonde wereld na inchecken lichtjaren ver weg lijkt. De dorpjes in de omgeving zijn op zijn zachts gezegd lui en cute – precies zoals een vakantiedorp hoort te zijn. Bovendien, het beste van allemaal, heeft Comporta een rijke food- en wijncultuur welke Sublime Comporta omarmt: in de keuken van het resort enkel en alleen lokaal lekkers, in al zijn eenvoud en dat is o zo lekker.

Wacht niet langer met boeken! In de zomer van 2018 kreeg het resort er nog een beachclub bij. Die eveneens (kan niet anders) beeldig is geworden, en goed van het eten en drinken. Wat ons uiteraard, as we speak, doet beseffen dat je tegen die tijd ook ‘gewoon’ even binnen kunt wippen voor een hapje en een drankje en een snooze-sessie op het strand, zonder overnachting. Wel de lusten voor een dag, niet alle ‘lasten’ in de financiële zin van het woord.

Kun je er met kinderen heen? Kan, mits ze keurig opgevoed zijn. Andere mensen betalen immers niet de hoofdprijs om naar het gegil van jouw kids te luisteren. Bij het Sublime Hotel kom je voor je rust, en daar betaal je ook voor. So you know.

Sublime Comporta